Σήμερα ανακοινώνει την υποψηφιότητα του για την Αθήνα ο Κ. Μπακογιάννης - Free Sunday
Σήμερα ανακοινώνει την υποψηφιότητα του για την Αθήνα ο Κ. Μπακογιάννης

Σήμερα ανακοινώνει την υποψηφιότητα του για την Αθήνα ο Κ. Μπακογιάννης

Την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Αθηναίων, ανακοινώνει και επισήμως σήμερα Δευτέρα 5 Νοεμβρίου ο περιφερειάρχης Κεντρικής Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης αρχίζοντας επί της ουσίας την προεκλογική του εκστρατεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2019.

Βασικό σύνθημα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 6:30 το απόγευμα στο Γκάζι είναι «Ξεκινάμε μαζί για να φέρουμε τα κάτω πάνω, ξεκινάμε μαζί για να σηκωθούμε ψηλότερα, ξεκινάμε μαζί γιατί η Αθήνα μάς ανήκει». Ο Κώστας Μπακογιάννης γίνεται έτσι ο δεύτερος υποψήφιος για τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας, καθώς ήδη στο «παιχνίδι» έχει μπει ο Παύλος Γερουλάνος, ενώ ερωτηματικό αποτελεί ακόμα ο υποψήφιος που θα κατεβάσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, πληροφορίες από το κυβερνών κόμμα αναφέρουν ότι κάποια στελέχη δεν βλέπουν με κακό μάτι το ενδεχόμενο στήριξης στον κ. Γερουλάνο, ενώ ακόμη κυκλοφορούν διάφορα σενάρια περί υποψηφιότητας πρωτοκλασάτων στελεχών, αλλά και «εκπλήξεων». Όπως και να ’χει, πάντως, ο κ. Μπακογιάννης με άρθρο του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» κατέστησε σαφείς τους στόχους του για τη δημαρχία, χαρακτηρίζοντας μείζον ζήτημα των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση το άνοιγμα της συζήτησης για τη λειτουργία και τους στόχους της.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Ελλάδας σημείωσε ότι «τους επόμενους μήνες καλούμαστε να αποφασίσουμε αν το όραμα μιας χώρας για πρόοδο και ανάπτυξη θα περνά από τη γειτονιά, τον δήμο και την περιφέρεια ή θα το ακούμε να περιγράφεται και να μην υλοποιείται στις ομιλίες των εκάστοτε υπουργών», θέτοντας παράλληλα το ερώτημα αν «θα αποκτήσουμε το θάρρος να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο που συνδέει την τοπική αυτοδιοίκηση με το στάσιμο και μίζερο κράτος».

Τόνισε, δε, ότι «το ζητούμενο είναι να γίνει το πρώτο βήμα. Να συζητήσουμε ανοιχτά, να κάνουμε διάλογο για τα δομικά προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, να ενισχύσουμε έναν θεσμό με τεράστιες δυνατότητες που μέχρι σήμερα πολλοί τον βάζουν στο ίδιο τσουβάλι με τα κομματικά τους συμφέροντα και τις επιδιώξεις τους. Πέρα και πάνω, όμως, από τις πολιτικές καταβολές και τις πεποιθήσεις όλων μας βρίσκονται τα προβλήματα, που δεν έχουν κομματική σημαία. Θέλουν ανθρωπιά, τεχνογνωσία και ταχύτητα. Χρειάζονται λύσεις από τους ανθρώπους που τα βλέπουν και τα ζουν, από κάτω προς τα πάνω».

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι ισχυρό ενδιαφέρον για τον Δήμο Αθηναίων είχε δείξει άλλο ένα προβεβλημένο αυτοδιοικητικό στέλεχος, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο οποίος, όμως, τελικά θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής.
Πληροφορίες από τη ΝΔ αναφέρουν ότι η προετοιμασία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, τόσο σε επίπεδο μηχανισμού όσο και σε επίπεδο προσώπων, είχε αρχίσει σχεδόν έναν χρόνο πριν, παρά το γεγονός ότι τα πάντα «κλείδωσαν» το καλοκαίρι, οπότε και ξεκαθάρισαν οι υποψηφιότητες. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μπακογιάννης έχει αρχίσει τον σχεδιασμό της υποψηφιότητάς του εδώ και μερικούς μήνες, αφότου ξεκαθάρισε το τοπίο.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, το Ποτάμι, το οποίο έχει καλή παρουσία στην Αθήνα, φαίνεται να εξετάζει τη στήριξη της υποψηφιότητας του κ. Μπακογιάννη, κυρίως, όμως, στη βάση της αυτοδιοικητικής εμπειρίας του.