Τσίπρας: Επιστροφή αναδρομικών 820 εκατ. στους ενστόλους - Free Sunday
Τσίπρας: Επιστροφή αναδρομικών 820 εκατ. στους ενστόλους

Τσίπρας: Επιστροφή αναδρομικών 820 εκατ. στους ενστόλους

Στην επιστροφή των αναδρομικών στους ενστόλους αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον χαιρετισμό του στην εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιεί σήμερα η Πολεμική Αεροπορία, στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» στο Μέγαρο Μουσικής.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «προχωράμε δια νόμου, στην απόδοση 820 εκατομμυρίων από αναδρομικές κρατήσεις που έγιναν στα χρόνια των μνημονίων και οι οποίες θα καταβληθούν, σε ό,τι αφορά τους ενστόλους, στο σύνολό τους μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου του 2018».

Προανήγγειλε ότι το πρώτο βήμα γίνεται αύριο στη Βουλή και έκανε λόγο για έναν σαφή συμβολισμό.

«Το πρώτο θετικό δημοσιονομικό μέτρο που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή μετά το τέλος των μνημονίων αφορά στην αποκατάσταση της αδικίας την οποία υπέστησαν άνθρωποι που ασκούν λειτούργημα σε αυτό τον τόπο. Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, δικαστικοί λειτουργοί, γιατροί, τα σώματα ασφαλείας, οι πυροσβέστες. Και φυσικά εκείνοι και εκείνες, που διαφυλάττουν καθημερινά την εδαφική ακεραιότητα και υπερασπίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.Οι άνδρες και οι γυναίκες του Ελληνικού Στρατού, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας» τόνισε.

Αναγνώρισε ότι οι άνδρες και οι γυναίκες του Ελληνικού Στρατού, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας που υπηρετούν με σθένος και αυταπάρνηση την πατρίδα, υπέστησαν κατά τη διάρκεια των δύσκολων χρόνων της κρίσης αδικίες σε ό,τι αφορά τις μισθολογικές σας απολαβές αλλά ούτε μια στιγμή δεν έκαναν πίσω από το υπέρτατο καθήκον, παρά τις αδικίες αυτές.

«Και για αυτή σας τη στάση σας χρωστάμε βαθιά ευγνωμοσύνη. Αλλά και την έγνοια μας να είστε από τους πρώτους που με την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, θα επιχειρήσουμε να απαλύνουμε τις πληγές και να αποκαταστήσουμε μέρος των αδικιών αυτών».

«Βρίσκομαι ανάμεσα σε ανθρώπους οι οποίοι έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην υπηρεσία της πατρίδας. Ήταν μεγάλη τιμή για μένα να απονείμω τις τιμητικές πλακέτες στους πρωτοπόρους αεροπόρους μας που σχεδόν 50 χρόνια πριν άνοιξαν ουρανούς για τις επόμενες γενιές. Βρίσκομαι ανάμεσα σε στελέχη που υπηρετούν για δεκαετίες με αυταπάρνηση, αλλά και τους επόμενους τους Ίκαρους που περιμένουν τη σειρά τους» τόνισε ο κ. Τσίπρας κατά την έναρξη της ομιλίας του.