Εξηγήσεις στον Πατριάρχη - Free Sunday
Εξηγήσεις στον Πατριάρχη

Εξηγήσεις στον Πατριάρχη

Συνάντηση με τον Πατριάρχη, θα έχει σήμερα στο Φανάρι ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου. Η συνάντηση εμφανίζεται ως «προγραμματισμένη από καιρό» αλλά ανακοινώθηκε μόλις χθες λίγες ώρες, αφότου ο κ. Βαρθολομαίος κάλεσε την γενική πρόξενο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, Γεωργία Σουλτανόπουλου, για να ζητήσει εξηγήσεις για τη συμφωνία του πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο.

Η δυσφορία του Φαναρίου, που είχε διαφανεί λίγες ώρες μετά τις κοινές ανακοινώσεις Τσίπρα - Ιερώνυμου, με δεδομένο ότι δεν είχε προηγηθεί καμία ενημέρωση από την πλευρά της Εκκλησίας της Ελλάδος ή από εκείνη της Πολιτείας προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, εκφράσθηκε και επίσημα πριν από λίγες ώρες, καθώς εκλήθη στο Φανάρι η γενική πρόξενος της Ελλάδας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, «η συνάντηση θα γίνει αύριο το πρωί στην αίθουσα του Οικουμενικού Θρόνου στο Φανάρι».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα προχωρήσει σε σύγκληση της Ιεραρχίας, με το θέμα του κοινού ανακοινωθέντος Αρχιεπισκόπου - πρωθυπουργού, προκειμένου να κατευνάσει τα πνεύματα στους Μητροπολίτες και τις αντιδράσεις στον χώρο των κληρικών, μέσα στο Νοέμβριο.