Επιχείρηση δίωξης χαρακτηρίζει το άνοιγμα των λογαριασμών του ο Σημίτης - Free Sunday
Επιχείρηση δίωξης χαρακτηρίζει το άνοιγμα των λογαριασμών του ο Σημίτης

Επιχείρηση δίωξης χαρακτηρίζει το άνοιγμα των λογαριασμών του ο Σημίτης

Συκοφαντία στην οποία επιφυλάσσεται να απαντήσει μόλις διαπιστώσει "ποιοι εμπλέκονται",. χαρακτήρισε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, το άνοιγμα των λογαριασμών του, το οποίο συνδυάζει με συκοφαντικά δημοσιεύματα.

Ο κ.Σημίτης συνδέει εμμέσως πλην σαφώς τα δημοσιεύματα με "περιστασιακούς ενοίκους της εκτελεστικής εξουσίας" που επιχειρούν να γράψουν την ιστορίαμ ενώ χαρακτηρίζει ευπρόσδεκτη την έρευνα.

«Η προαναγγελθείσα επιχείρηση δίωξής μου δεν με αγγίζει. Η Ιστορία δεν γράφεται από τους περιστασιακούς ένοικους της εκτελεστικής εξουσίας. Είναι προφανές, ότι η έρευνα στους λογαριασμούς μου είναι ευπρόσδεκτη. Δεν έχω τίποτα να κρύψω. Τα σχετικά δημοσιεύματα εστιάζονται σε συκοφαντίες. Και στις συκοφαντίες θα απαντήσω, αφού διαπιστώσω ποιοι εμπλέκονται».

Έγγραφο από το οποίο προκύπτει ότι υπάρχει θέμα ελέγχου των λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα τα ΝΕΑ

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η επιχείρηση στοχοποίησης Σημίτη συνεχίζεται και το άνοιγμα λογαριασμών αφορά και συγγενικά πρόσωπα του πρώην πρωθυπουργού και συνεργάτες του και συγκεκριμένα της συζύγου του Δάφνης Σημίτη, του αδελφού του Σπύρου και δυο πρώην υπουργών των κυβερνήσεων του, του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Βαγγέλη Μαλέσιου.

Σύμφωνα με έγγραφο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, που δημοσιεύει η εφημερίδα Τα Νέα, διατάχθηκε το άνοιγμα των λογαριασμών σε πέντε ελληνικές τράπεζες από τις οποίες ζητείται να αποσταλούν όλα τα στοιχεία των λογαριασμών από το 2000 έως σήμερα.

Ο κατάλογος των επτά προσώπων για τους οποίους η Αρχή ζητάει να ανοίξουν οι λογαριασμοί συμπληρώνεται από την σύζυγο του κ. Μαλέσιου Διαμαντούλα και τον Λουκά Ρωμανό, μεσάζοντα οπλικών συστημάτων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αν και στο έγγραφο δεν αναφέρεται από ποια δικογραφία ή από ποια έρευνα ποιας υπόθεσης κατέστη αναγκαίο το άνοιγμα των λογαριασμών, εικάζεται πως λόγω της προσθήκης του ονόματος του κ. Λουκά Ρωμανού και των κ. Χρυσοχοΐδη και Μαλέσιου το άνοιγμα συνδέεται με την υπόθεση του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, C4I.