Μητσοτάκης: Δεν θα αποδεχτούμε την εργαλειοποίηση των κληρικών από τον κ. Τσίπρα - Free Sunday
Μητσοτάκης: Δεν θα αποδεχτούμε την εργαλειοποίηση των κληρικών από τον κ. Τσίπρα

Μητσοτάκης: Δεν θα αποδεχτούμε την εργαλειοποίηση των κληρικών από τον κ. Τσίπρα

Την απόλυτη διαβεβαίωσή του ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να αποδεχθεί την εργαλειοποίηση των χιλιάδων κληρικών από τον κ. Τσίπρα και την αλλαγή του τρόπου μισθοδοσίας τους, προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να προσλάβει 10.000 επιπλέον κομματικούς του φίλους, έδωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στο προεδρείο του Ιερού Συνδέσμου των Κληρικών Ελλάδος. 
 
Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε επίσης ότι η Νέα Δημοκρατία δεν είχε την παραμικρή προηγούμενη ενημέρωση ούτε από την κυβέρνηση ούτε από την Αρχιεπισκοπή πριν από τις σχετικές ανακοινώσεις.
 
Στη συνάντηση που έγινε στο γραφείο του στη βουλή οι κληρικοί εξέφρασαν την κάθετη διαφωνία τους με τη συμφωνία που ανακοίνωσαν προσφάτως ο κ. Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος και ζήτησαν από τον Πρόεδρο της Ν.Δ. απλά να διατηρήσουν την εργασιακή σχέση που έχουν σήμερα με το Δημόσιο. Δηλαδή να μισθοδοτούνται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών.  
 
«Αν δεν ήμασταν δημόσιοι υπάλληλοι πώς άραγε ονομαζόμασταν τόσα χρόνια εφόσον πληρωνόμασταν από το κράτος;» ήταν ένα από τα βασικά τους επιχειρήματα που έθεσαν με ρητορικό τρόπο.
 
«Προφανώς αυτό είναι ένα ακόμη επικοινωνιακό κόλπο της κυβέρνησης και ειλικρινά θλίβομαι για το γεγονός ότι η ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδας τελικά χρησιμοποιήθηκε από τον κ. Τσίπρα στα προεκλογικά του παιχνίδια» απάντησε ο κ. Μητσοτάκης και ξεκαθάρισε ότι η εν λόγω συμφωνία δεν δεσμεύει την αξιωματική αντιπολίτευση.