Στον εισαγγελέα ο εκ των ιδρυτών του Ρουβίκωνα - Free Sunday
Στον εισαγγελέα ο εκ των ιδρυτών του Ρουβίκωνα

Στον εισαγγελέα ο εκ των ιδρυτών του Ρουβίκωνα

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο εκ των ιδρυτών του Ρουβίκωνα, Γιώργος Καλαϊτζίδης με τις κατηγορίες για παράβαση του άρθρου 190 του Ποινικού Κώδικα για διατάραξη της ειρήνης πολιτών.

Ο κ.Καλαϊτζίδης κατηγορείται ότι κατά τη διάρκεια επεισοδίου στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, όπου νοσηλευόταν, απείλησε τον πρόεδρο του Νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, μέλη του Ρουβίκωνα είχαν πάει στον Ερυθρό Σταυρό για να επισκεφθούν φίλο τους που είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από τη ΓΑΔΑ το βράδυ του Σαββάτου μετά την πορεία του Πολυτεχνείου και ενεπλάκησαν σε επεισόδιο με αστυνομικό που φρουρούσε αλλοδαπό κρατούμενο.

Λίγη ώρα αργότερα σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται ο Ελεύθερος Τύπος ο Ερυθρός Σταυρος δέχτηκε απειλητικό τηλεφώνημα στο οποίο εκφράστηκε η απειλή «διώξτε τους αστυνομικούς γιατί θα σπάσουμε το νοσοκομείο».Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το τηλεφώνημα έγινε από τηλεφωνική γραμμή που ανήκε στον Καλαϊτζίδη με αποτέλεσμα την προσαγωγή του, αρχικά, και στη συνέχεια στη σύλληψή του.