Σανός από την ΠΟΕΔΗΝ στο Υπουργείο Υγείας - Free Sunday
Σανός από την ΠΟΕΔΗΝ στο Υπουργείο Υγείας

Σανός από την ΠΟΕΔΗΝ στο Υπουργείο Υγείας

Σανό στην είσοδο του υπουργείου Οικονομικών στην οδό Νίκης άπλωσαν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία που συμμετέχουν στην πανναττική στάση εργασίας που έχει κηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ.

Έξω από το Υπουργείο επικράτησε ένταση, λίγο πριν τις 10 το πρωί, όταν ορισμένοι από τους διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στο κτήριο της οδού Νίκης και συγκρούστηκαν με τους αστυνομικούς που ήταν παραταγμένοι.

το πανό που έχουν απλώσει στην οδό Νίκης αναγράφεται η φράση «Δεν τρώμε σανό να πιστέψουμε ότι βγήκαμε από τα μνημόνια».Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος τόνισε ότι «δεν τρώμε σανό να πιστέψουμε ότι βγήκαμε από τα Μνημόνια με τις προβλέψεις (σ.σ. του προϋπολογισμού) για διαρκή λιτότητα και την καθήλωση των δαπανών για την υγεία στα τριτοκοσμικά επίπεδα που βρίσκονται σήμερα». «Η κυβέρνηση μας τα παίρνει από όλες τις μπάντες για να κοκορεύεται ο Αλέξης Τσίπρας. Παίρνουμε 800 ευρώ, οι νεοδιόριστοι 600 ευρώ, αναμένεται να κόψουν το επίδομα βαρέας απασχόλησης, δεν μας εντάσσουν στα βαρέα και ανθυγιεινά. Δεν αντεχόμαστε να είμαστε το κυτίο παραπόνων ασθενών και συγγενών» κατέληξε ο κ. Γιαννάκος.