Σταθεροί στην κυβέρνηση αλλά με νέα θέση οι ΑΝΕΛ για τη συμφωνία των Πρεσπων - Free Sunday
Σταθεροί στην κυβέρνηση αλλά με νέα θέση οι ΑΝΕΛ για τη συμφωνία των Πρεσπων

Σταθεροί στην κυβέρνηση αλλά με νέα θέση οι ΑΝΕΛ για τη συμφωνία των Πρεσπων

Να αναπέμψει τη συμφωνία των Πρεσπών, επικαλούμενος τις δηλώσεις Ζάεφ στη βουλή της πΓΔΜ, καλεί τον πρωθυπουργό, ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, Παναγιώτης Σγουρίδης χωρίς όμως να διευκρινίσει αν ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος, έθεσε το θέμα στον κ.Τσίπρα.

«Γνωρίζω ότι οι δύο άνδρες έχουν ανοιχτά τηλέφωνα, δεν ξέρω αν το ζήτησε», είπε ο κ.Σγουρίδης, ο οποίος επικαλούμενος την παρέμβαση που έκανε ο μεσολάβητής, Μάθιου Νίμιτς, είπε ότι «το άρθρο 19 της προσυμφωνίας των Πρεσπών ήδη ενεργοποιήθηκε, σε περίπτωση που δεν τηρούνται κάποια πράγματα υπάρχει μια διαδικασία» είπε ο κ. Σγουρίδης,

Ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ επανέλαβε ότι «εμείς έχουμε ξακαθαρίσει ότι όταν έρθει η συμφωνία αποσυρόμαστε από την κυβέρνηση και δεν θα ψηφίσουμε τη συμφωνία».

«Η δική μας θέση είναι οτι δεν μιλάμε για καλή ή κακή συμφωνία αλλά ότι η πηγή των κακών είναι η λέξη Μακεδονία» πρόσθεσε ο Παναγιώτης Σγουρίδης.Στην ερώτηση, τέλος, αν υπάρχει ενδεχόμενο τριπλών εκλογών το Μάρτιο, ο κ. Σγουρίδης απάντησε ότι «δεν θα πρέπει να εμπλακεί ο λαός σε διλήμματα. Από τη στιγμή που αποφασιστεί, όμως, μπορεί να γίνει και αυτό αν η συμφωνία έρθει μέσα στην καρδιά των δημοτικών εκλογών»