Η ΝΔ ετοιμάζει το συνέδριο της - Free Sunday
Η ΝΔ ετοιμάζει το συνέδριο της

Η ΝΔ ετοιμάζει το συνέδριο της

Σε συνεδριακούς ρυθμούς κινείται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς στο τέλος της προσεχούς εβδομάδας και συγκεκριμένα το τριήμερο 14 με 16 Δεκεμβρίου συνέρχεται το 12ο τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Σε αυτό το πλαίσιο, στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης

Συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη στις 12, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου (ΟΕΣ) στην οποία προεδρεύει ο τέως πρόεδρος Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Στην ΟΕΣ συμμετέχουν:

Λευτέρης Αυγενάκης, γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής,

Κώστας Τσιάρας, γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας,

Μαρία Σπυράκη, εκπρόσωπος Τύπου,

Νίκος Παπαθανάσης, γενικός διευθυντής ΝΔ,

Κωνσταντίνος Δέρβος, πρόεδρος ΟΝΝΕΔ,

Τάκης Θεοδωρικάκος, σύμβουλος Προέδρου για θέματα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας,

Χρήστος Ταραντίλης, γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας,

Στυλιανός Κονταδάκης, γραμματέας Οργανωτικού,

Κωνσταντίνος Ζούλας, διευθυντής Γραφείου Τύπου,

Κύρα Κάπη, αναπληρώτρια διευθύντρια Γραφείο Τύπου,

Αθανάσιος Νέζης, σύμβουλος Προέδρου και

Στέλιος Πέτσας, διευθυντής Γραφείου Προέδρου.

Το επικείμενο Συνέδριο θα είναι το τελευταίο πριν από τις εθνικές εκλογές και με την βούληση των πολιτών το τελευταίο που βρίσκει τη ΝΔ στην αντιπολίτευση και έχει ως στόχο να αποτελέσει «σάλπισμα νίκης πριν από τις μεγάλες αναμετρήσεις» για την αυτοδιοίκηση, την Ευρωβουλή και τη Βουλή.
Στο συνέδριο θα λάβουν μέρος περίπου 3.000 σύνεδροι και περισσότεροι από 2.000 παρατηρητές που θα καταφθάσουν στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».

Απο τους συνέδρους, 1.000 εξελέγησαν κατά τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη τοπικών και νομαρχιακών επιτροπών της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία έλαβαν μέρος περισσότεροι από 120.000 πολίτες. Και εξ αυτών οι 100 σύνεδροι εξελέγησαν μέσα από εκλογικές διαδικασίες στις οργανώσεις κόμματος του εξωτερικού.Οι υπόλοιποι σύνεδροι, όπως ορίζει το καταστατικό της ΝΔ, είναι τα πρόσωπα που μετέχουν ex officio και συγκεκριμένα:

  • οι πρώην πρόεδροι και
  • οι υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ,
  • τα μέλη της Κοινοβουλευτικής ομάδας,
  • οι πρώην βουλευτές της,
  • τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής,
  • οι πρώην γραμματείς της,
  • τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου,
  • οι εν ενεργεία περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι,
  • οι πρόεδροι ΝΟΔΕ,
  • ο πρόεδρος και οι πρώην πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ

Ως παρατηρητές επίσης θα μετέχουν ενεργά στο Συνέδριο και όλα τα στελέχη που αξιολογήθηκαν μέσω του Μητρώου των νέων στελεχών της ΝΔ.Κατά τις προπαρασκευαστικές εργασίες, οι σύνεδροι απέστειλαν τις προτάσεις τους για αλλαγές επί του Καταστατικού του Κόμματος.

Γίνεται μάλιστα λόγος για «απροσδόκητη ανταπόκριση» στην πρόσκληση του Γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη να μετέχουν στο καινοτόμο σύστημα διαβούλευσης που στήθηκε ηλεκτρονικά, καθώς στα τερματικά της Πειραιώς έφτασαν περισσότερες από 900 προτάσεις και παρατηρήσεις.

Σε ό,τι αφορά το Συνέδριο, έγινε γνωστό ότι ταυτοχρόνως με τις εργασίες της ολομέλειας θα διοργανωθούν στις διπλανές αίθουσες ενημερωτικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή των γραμματειών του κόμματος, παράδοση που συνεχίζεται από το 10ο συνέδριο.

Στο επίκεντρο του Παράλληλου Προγράμματος, όπως ονομάζεται, θα βρεθεί το μέλλον της εργασίας στην Ελλάδα και η επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθούν νέες και καλά αμειβόμενες δουλειές μέσω και της προσέλκυσης επενδύσεων. Μεταξύ άλλων θα υπάρχουν θεματικές για: 

  • τα νέα επαγγέλματα που φέρνει η 4η βιομηχανική επανάσταση,
  • τις νέες δεξιότητες που θα χρειαστούν οι νέοι της χώρας μας, 
  • τη σύνδεση -επιτέλους- των πανεπιστημίων με την σύγχρονη αγορά εργασίας.

Συγχρόνως όμως θα υπάρξουν και θεματικές για θέματα που απασχολούν την ελληνική οικογένεια, όπως οι ανισότητες που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στον χώρο της εργασίας τους και ο σχολικός εκφοβισμός των παιδιών.

Ειδική εκδήλωση θα γίνει επίσης για τα θέματα του οικουμενικού ελληνισμού, με έμφαση στη νέα γενιά αποδήμων που αναγκάστηκαν να φύγουν από την Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να συγκεντρώσουν και δύο σεμιναριακού τύπου εκδηλώσεις -που θα γίνουν και ενόψει των πολλαπλών εκλογών που έρχονται- για την χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και τις νέες μορφές επικοινωνίας στην πολιτική.