Σε επιφυλακή για επεισόδια στη δέκατη επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου - Free Sunday
Σε επιφυλακή για επεισόδια στη δέκατη επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Σε επιφυλακή για επεισόδια στη δέκατη επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Ειδικά μέτρα ασφαλείας παίρνει σήμερα η ΕΛ.ΑΣ, για να προλάβει ενδεχόμενα επεισόδια κατά τις εκδηλώσεις για την 10η επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Το σχέδιο χωρίζεται σε τρεις φάσεις:

Η πρώτη αφορά την φρούρηση με ισχυρές δυνάμεις και διμοιρίες των ΜΑΤ του Πολυτεχνείου, της Βουλής, κυβερνητικών κτιρίων και αστυνομικών υπηρεσιών ενώ φρουρούνται εταιρείες – στόχοι Ευρωπαϊκών και Αμερικανικών συμφερόντων.

Η δεύτερη αφορά την επόπτευση όλων των δρόμων όπου θα γίνου συγκεντρώσεις, αλλά και οι δυο προγραμματισμένες πορείες. Το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ Κι θα κατευθύνει από αέρος τις κινήσεις των δυνάμεων. Σκοπός θα μην υπάρξουν καταστροφές και λεηλασίες καταστημάτων και ειδικά η απογευματινή συγκέντρωση να μην φύγει από την περιοχή των Εξαρχείων.

Η τρίτη φάση αφορά την περίπτωση της δημιουργίας των επεισοδίων.

Στις 12 το μεσημέρι μαθητές και φοιτητές θα συγκεντρωθούν στα Προπύλαια, όπου το παρών θα δώσουν και αναρχικοί, ενώ στις 6 το απόγευμα, επίσης στα Προπύλαια, είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση διαφόρων ομάδων αντιεξουσιαστών που θα κινηθούν προς το σημείο που δολοφονήθηκε πριν 10 χρόνια ο 15χρονος μαθητής.Συνολικά θα διατεθούν περισσότεροι από 2.500 αστυνομικοί, drones και ελικόπτερο, όπως και η «αύρα» της ΕΛ.ΑΣ ο γνωστός ως ΑΙΑΝΤΑΣ που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Πολυτεχνείο, με σκοπό οι δυο συγκεντρώσεις να μην καταλήξουν στο γνωστό κλεφτοπόλεμο στους δρόμους της Αθήνας και έξω από το Πολυτεχνείο.

Κλειστος θα παραμείνει, από τις 12 το μεσημέρι, σήμερα, ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα με εντολή της ΕΛΑΣ λόγω των συγκεντρώσεων.

Σύμφωνα με το πλάνο, ένστολοι αλλά και αστυνομικοί με πολιτικά θα λάβουν μέρος στα μέτρα, ενώ όλη η δύναμη της αστυνομίας θα είναι σε επιφυλακή.

Η κατάσταση- λένε οι πληροφορίες από την Αστυνομία - μοιάζει «εκρηκτική» καθώς κάποιοι από τον σκληρό πυρήνα των αντιεξουσιαστών ενδεχομένως να προσπαθήσουν να προκαλέσουν επεισόδια.
Τα ξημερώματα της Δευτέρας πραγματοποίησαν καταδρομική επίθεση στην έδρα των ΜΑΤ στην Καισαριανή και το βράδυ της Τρίτης στην οικία του Αλέκου Φλαμπουράρη. Στα μέτρα συμμετέχουν 2.500 ένστολοι. Από αυτούς οι 1500, θα ανήκουν στην Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων. Θα είναι δηλαδή διμοιρίες της ΥΜΕΤ (Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης), διμοιρίες της ΥΑΤ (Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης) και της ΟΠΚΕ (Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας). 

Στο σχέδιο δράσης συμπεριλαμβάνεται και μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής. Οχήματα και άνδρες βρίσκονται σε προκαθορισμένα σημεία προκειμένου να χρησιμοποιηθούν αν και όποτε χρειαστεί.