Παρεμβάσεις στην "υπόθεση Ριχάρδος" καταγγέλλουν οι εισαγγελείς - Free Sunday
Παρεμβάσεις στην "υπόθεση Ριχάρδος" καταγγέλλουν οι εισαγγελείς

Παρεμβάσεις στην "υπόθεση Ριχάρδος" καταγγέλλουν οι εισαγγελείς

Παρεμβάσεις στο έργο των εισαγγελικών αρχών με σκοπό την χειραγώγηση της έρευνας της υπόθεσης διακίνησης χρυσού, καταγγέλλει με ανακοίνωση της η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

«Δικαστές και εισαγγελείς ενεργούν σύμφωνα με το νόμο και τη συνείδησή τους και δεν πτοούνται από ανεύθυνες απειλές μηνύσεων», διαβεβαιώνει το Δ.Σ της Ένωσης Εισαγγελέων

Ακολουθεί η ανακοίνωση

«Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοινώσεων κατά εισαγγελικών λειτουργών για χειρισμούς τους σε εκκρεμή, στο στάδιο της κύριας ανάκρισης, υπόθεση, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος τονίζει ότι η εκτόξευση απειλών κατά εισαγγελικών λειτουργών με το πρόσχημα της έκφρασης γνώμης ή διατύπωσης κριτικής είναι αντίθετη στο νομικό μας πολιτισμό, καθόσον με αυτό τον τρόπο επιχειρείται η χειραγώγηση του χειρισμού της υπόθεσης.

Οι ανωτέρω ενέργειες αποτελούν ευθεία παρέμβαση στο έργο των κατά νόμο αρμοδίων να κρίνουν Εισαγγελικών και Δικαστικών Λειτουργών.

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος θεωρεί ότι οι παρεμβάσεις αυτού του είδους αφενός μεν υποκαθιστούν τη συντεταγμένη λειτουργία της δικαιοσύνης, αφετέρου δε υποσκάπτουν το δικαιικό οικοδόμημα της Χώρας.

Οι Εισαγγελείς και οι Δικαστές ενεργούν σύμφωνα με το νόμο και τη συνείδησή τους και δεν πτοούνται κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους από ανεύθυνες απειλές μηνύσεων»