Ο κρίκος που συνδέει Λαυρεντιάδη και κυβέρνηση - Free Sunday
Ο κρίκος που συνδέει Λαυρεντιάδη και κυβέρνηση
Ο Μ.Πετσίτης στη θέση του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο κρίκος που συνδέει Λαυρεντιάδη και κυβέρνηση

Χωρίς απάντηση μένουν τα ερωτήματα που έθεσε η ΝΔ, αναφορικά με τον κ.Μανώλη Πετσίτη, στέλεχος της ELFE του κ.Λαυρεντιάδη, ο οποίος φέρεται να έχει στενούς δεσμούς με τον υπ. Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππά.

«Ποιες «υπηρεσίες» άραγε παρείχε στον κ. Λαυρεντιάδη ο κ. Πετσίτης για να παίρνει αυτά τα χρήματα; Και πώς συνδέονται αυτές με το σκάνδαλο ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη για το οποίο έχουν ήδη ασκηθεί διώξεις σε βαθμό κακουργήματος στο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδ. Κιτσάκο;» ρωτά στην ανακοίνωσή της η ΝΔ ενώ ο βουλευτής Αργολίδας του ΔΗΣΥ. Γ. Μανιάτης καταθέτει σήμερα ερώτηση προς τον πρωθυπουργό.

Ο κ.Μανιάτης προτίθεται να ρωτήσει τον πρωθυπουργό «εάν γνώριζε τις δραστηριότητες του συγκεκριμένου προσώπου, καθώς και εάν οι δραστηριότητες αυτές σχετίζονται με την εκτόξευση του χρέους της εταιρείας ELFE – Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ στα 120 εκατ€, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Όπως αποκάλυψε το newsbomb.gr, ο κ. Μανώλης Πετσίτης, είναι συμμαθητής του υπ. Ψηφιακής Πολιτικής και ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του.

Μέχρι το 2014 ο κ. Πετσίτης ήταν σερβιτόρος στο επάγγελμα, με πενιχρά εισοδήματα. Όμως, από το 2015, με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, ο κ. Πετσίτης μετατρέπεται σε πολιτικό παράγοντα και συνομιλητή κορυφαίων επιχειρηματιών και καναλαρχών, και εμφανίζεται να είναι μισθωτός του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στην εταιρεία Elfe.

Ο Μανώλης Πετσίτης μέσα σε τρία χρόνια από μισθωτός των 4.911,87 ευρώ ετησίως βρέθηκε να έχει ετήσια εισοδήματα ύψους 204.160 ευρώ και να συνεργάζεται με το «enfant gâté» της ελληνικής επιχειρηματικότητας όπως ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και ο Δημήτρης Κοντομηνάς και με τον παραλίγο καναλάρχη με τα οικόπεδα τον κ. Καλογρίτσα.

Σύμφωνα με το in.gr, ο Μανώλης Πετσίτης διήγε «καλή ζωή» τα τελευταία χρόνια.