Συγκεντρώσεις και αντισυγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη - Free Sunday
Συγκεντρώσεις και αντισυγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη

Συγκεντρώσεις και αντισυγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη

Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας τα οποία εφαρμόζουν 18 διμοιρίες των ΜΑΤ, 11 διμοιρίες της ΟΠΚΕ αλλά και η «Αύρα» το ειδικό όχημα εκτόξευσης νερού της ΕΛΑΣ, ετοιμάζεται σήμερα το απόγευμα στην Θεσσαλονίκη, η ομιλία του πρωθυπουργου σε συγκέντρωση στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο στη Θεσσαλονίκη για το «Ναι στη Μακεδονία της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης».

Την ίδια ώρα, στις 19:30 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Μακεδονία μετά από κάλεσμα από την «Επιτροπή Αγώνα για την Μακεδονία» και την ένωση «Ενωμένων Μακεδόνων» ενώ στην Καμάρα, ως απάντηση στην διαμαρτυρία για τη Μακεδονία, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση από μέλη του αριστερού εξωκοινοβουλευτικού χώρου.

Στην κυβέρνηση επενδύουν στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζοντας, όπως γράφει η «Αυγή» ότι αποτελεί μια ακόμα κίνηση κυβερνητικών στελεχών να βγουν στον κόσμο και να υπερασπιστούν την πολιτική τους.

Παράλληλα θέλουν για άλλη μια φορά να τονίσουν - ακόμα και με το μάλλον ατυχές σύνθημα «Μακεδονία της Δημοκρατίας» - ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα προχωρήσει και η κυβέρνηση θα την επικυρώσει στη Βουλή.
Σύμφωνα με την «Αυγή» η συγκέντρωση «λαμβάνει χαρακτηριστικά ενός μεγάλου αντιφασιστικού προσκλητηρίου για όλο τον προοδευτικό κόσμο.

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» γράφει ότι υπάρχει κινητοποίηση από τη Λάρισα και τον Έβρο «αν και δεν αναμένονται πάνω από 20 λεωφορεία, καθώς πολλοί έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να μετακινηθούν με τα αυτοκίνητά τους»

Χθες στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης είπε ότι «έχουν ναυλωθεί λεωφορεία για να να μεταφέρουν μετακλητούς και φίλους δωρεάν στην συμπρωτεύουσα προκειμένου να ακούσουν την ομιλία Τσίπρα».