Έβαλαν βόμβα στον ΣΚΑΙ - Free Sunday
Έβαλαν βόμβα στον ΣΚΑΙ

Έβαλαν βόμβα στον ΣΚΑΙ

Έκρηξη που έγινε αισθητή εκατοντάδες μέτρα μακριά, σημειώθηκε σήμερα στις 2:37 τα ξημερώματα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ στο Νέο Φάληρο.

Άγνωστος που είχε τηλεφωνήσει από εμφανή αριθμό στη 1.45, είπε προειδοποιήσει για τη βόμβα δίνοντας περιθώριο 45 λεπτών, και επαναλαμβάνοντας τρεις φορές πως «δεν είναι φάρσα».

Η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα από την αστυνομία, η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία στο σημείο κάνοντας εκτροπή των αυτοκινήτων προς τη Γλυφάδα και προς τον Πειραιά από την παλιά παραλιακή οδό και οι εργαζόμενοι ειδοποιήθηκαν να εγκαταλείψουν το κτήριο.

Ο τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε ότι η βόμβα είχε τοποθετηθεί στο εσωτερικό του κτηρίου, ωστόσο, αστυνομικές πηγές διευκρινίζουν στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος βρισκόταν μέσα σε έναν σάκο, ήταν τοποθετημένος έξω από το κτήριο -- πιο συγκεκριμένα, σε πεζοδρόμιο απέναντι στην είσοδο των εγκαταστάσεων, σε απόσταση περίπου επτά μέτρων.

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, στο σημείο της έκρηξης βρέθηκε σάκος μέσα στον οποίο ήταν τοποθετημένος ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, τον οποίο οι δράστες της επίθεσης πέρασαν από το σημείο, άφησαν  και απομακρύνθηκαν.

Από την ισχύ της βόμβας έσπασαν τζαμαρίες γραφείων εργαζομένων, από τον πρώτο έως και τον έκτο όροφο του κτηρίου, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί. Ο προαύλιος χώρος του ΣΚΑΪ βρίσκονται σκορπισμένα κομμάτια τζαμιών από τα γραφεία των ορόφων που έσπασαν από την μεγάλη ισχύ της έκρηξης. Oι ζημιές είναι μεγάλες σχεδόν σε όλους τους ορόφους του κτηρίου. Οι μεγαλύτερες σημειώθηκαν στον τρίτο και τέταρτο όροφο, όπου βρίσκονται γραφεία εργαζομένων. Ψευδοροφές έπεσαν στο πάτωμα, τζαμαρίες έγιναν θρύψαλα

«Η έκρηξη στον ΣΚΑΪ τραυματίζει τη δημοκρατία, ευτυχώς υπήρξαν μόνο υλικές ζημίες και αυτό μας καθησυχάζει, αυτό αποφεύχθηκε χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση της αστυνομίας», δήλωσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, η οποία μετέβη στις εγκαταστάσεις του Σκάι, συνοδευόμενη από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, λίγο μετά τις 5 το πρωί, .

«Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι η δημοκρατία πρέπει να θωρακίζεται. Αυτό να το σκεφτούν όσοι αφήνουν δρόμους για τρομοκρατία ή φασισμό» προσέθεσε η κυρία Γεροβασίλη η οποία απαντώντας σε ερώτηση για τη πολιτική στοχοποίηση του ΣΚΑΪ από την κυβέρνηση, απάντησε ότι «δεν αντιλαμβάνομαι τον όρο στοχοποιημένος πολιτικά. Προφανώς υπάρχουν δυνάμεις που αντιπαρατίθενται. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο μεν στοχοποιεί τον δε για να υπάρξει μια τρομοκρατική επίθεση, αυτό είναι υπερβολή.