Έβαλαν την βόμβα 10 κιλών στον ΣΚΑΙ και μετά έκαψαν το αυτοκίνητο - Free Sunday
Έβαλαν την βόμβα 10 κιλών στον ΣΚΑΙ και μετά έκαψαν το αυτοκίνητο

Έβαλαν την βόμβα 10 κιλών στον ΣΚΑΙ και μετά έκαψαν το αυτοκίνητο

Με τη βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΙ, σχετίζεται σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται η εφημεριδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, το καμένο όχημα που εντοπίστηκε στα Άνω Πετράλωνα.

Πρόκειται για ένα Opel Astra χρώματος ασημί και βρέθηκε στην οδό Αρκάδων στα Άνω Πετράλωνα και σύμφωνα με αυτές τις εκτιμήσεις, πιθανολογείται ότι χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης στα γραφεία του ΣΚΑΙ σήμερα τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», στις 2 π.μ. δηλαδή περίπου 15 λεπτά μετά την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού στο κτίριο της οδού Εθνάρχου Μακαρίου, οι επιβάτες του οχήματος το στάθμευσαν πρόχειρα στη μέση του δρόμου και του έβαλαν φωτιά.

Το Ι.Χ. απομακρύνθηκε από το σημείο με γερανό.

Αστυνομικές πηγές μιλούν για 10 κιλά εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποιήθηκαν στον εκρηκτικό μηχανισμό χωρίς ακόμη να μπορούν να πουν με βεβαιότητα αν η εκρηκτική ύλη ήταν αμμωνιοδυναμίτιδα ή ζελατοδυναμίτιδα.

Πάντως η ΕΛΑΣ κάνει λόγο για «πάρα πολύ επαγγελματικό χτύπημα» επισημαίνοντας ότιστην έκταση των ζημιών έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι το σημείο στο οποίο είχε τοποθετηθεί ο μηχανισμός βοηθάει να εκτονωθεί το ωστικό κύμα προς τη μια πλευρά.Ενδεικτικό της ισχύος του μηχανισμού που, κατά πληροφορίες, ήταν μέσα σε σάκο είναι το γεγονός ότι ζημιές και σπασμένα τζάμια υπάρχουν μέχρι και τον έκτο όροφο του κτηρίου που στεγάζει τον σταθμό ενώ απόκόπηκε το μασίφ σίδερο και ξεκόλλησε και ένα κομμάτι τσιμέντου.