Οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τη βόμβα στον ΣΚΑΙ - Free Sunday
Οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τη βόμβα στον ΣΚΑΙ

Οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τη βόμβα στον ΣΚΑΙ

 

Εντονες ανησυχίες προκαεί στην ΕΛ.ΑΣ το χτύπημα με βόμβα μεγάλης ισχύος τα ξημερώματα της 17ης Δεκεμβρίου στον ΣΚΑΪ, καθώς όπως όλα δείχνουν πρόκειται για το τρίτο στη σειρά πετυχημένο τεστ μιας οργάνωσης μετά από τις δύο επιθέσεις στο υπουργείο Εργασίας και το Α.Τ Δάφνης.

Η ΕΛΑΣ αναζητεί μια ομάδα 10 ατόμων που διαθέτει στο οπλοστάσιο της τουλάχιστον 4 καλάσνικοφ, ρουκέτες, εκρηκτικές ύλες, επαφές με ποινικούς και μεγάλη εμπειρία στο αντάρτικο πόλης

 

Οι βόμβες στις οδούς Σανταρόζα, τον Απρίλιο του 2017, στο Εφετείο στη Λουκάρεως πριν από έναν χρόνο πέρσι και η χθεσινή στον ΣΚΑΙ αποτελούν πιστά αντίγραφα και όλα δείχνουν ότι είναι κατασκευασμένες από το ίδιο χέρι.Η Αντιτρομοκρατική βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού και ύψιστης επιφυλακής καθώς φοβούνται κλιμάκωση των επιθέσεων με βόμβες μεγάλης ισχύος και παράλληλα αιματηρά χτυπήματα με στόχο αστυνομικό.

Στο αντιτρομοκρατικό επιτελείο, τους θεωρούν παλιούς αντιεξουσιαστές που έχουν ως πρότυπο τη 17Ν αντιγράφοντας σε πολλά σημεία τόσο τον τρόπο δράσης τους, όσο και τους στόχους που επιλέγουν να χτυπήσουν. Αν και σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις που τα μέλη της Ο.Λ.Α, χρειάστηκε να κάνουν προειδοποιητικά τηλεφωνήματα προκειμένου να αποκλειστούν τα σημεία και να μην υπάρξουν θύματα και οι κλήσεις γίνονταν από θαλάμους της Αθήνας, στην περίπτωση του Εφετείου και του ΣΚΑΙ χρησιμοποιήθηκαν δύο καρτοκινητά τηλέφωνα μιας χρήσεως (με το ένα τηλεφώνησαν σε σαιτ και με το άλλο σε εφημερίδα) και στη συνέχεια απενεργοποιήθηκαν.

Μια κίνηση που δείχνει ότι έχουν αναβαθμίσει τη δράση τους και έχουν αναπτύξει υπόγειους δεσμούς με ποινικούς από τους οποίους και απέκτησαν τα λεγόμενα “πακιστανικά τηλέφωνα”. Τέλος, στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής έχει μπει και μια περίεργη σύμπτωση που έχει να κάνει με τα χτυπήματα της συγκεκριμένης οργάνωσης τα οποία γίνονται τον μήνα Δεκέμβριο.