Αισιοδοξία για τς έρευνες για τη βόμβα στον ΣΚΑΙ διαρρέει η ΕΛΑΣ - Free Sunday
Αισιοδοξία για τς έρευνες για τη βόμβα στον ΣΚΑΙ διαρρέει η ΕΛΑΣ

Αισιοδοξία για τς έρευνες για τη βόμβα στον ΣΚΑΙ διαρρέει η ΕΛΑΣ

Το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι τρομοκράτες με το μαύρο Opel, το είδος της εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποίησαν αλλά και τα βίντεο από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας, ακριβώς μια εβδομάδα νωρίτερα από την βόμβα στον ΣΚΑΙ εξετάζουν οι αναλυτές της ΕΛΑΣ.Στην ΔΑΕΕΒ, εκτιμούν ότι τα μεσάνυχτα της Κυριακής 9 προς 10 Δεκεμβρίου τα μέλη της οργάνωσης έκαναν την ίδια διαδρομή ως πρόβα πριν το μεγάλο χτύπημα. Αν καταφέρουν να εντοπίσουν το όχημα της πρόβας, ίσως βγάλουν πολύτιμα και καθοριστικά συμπεράσματα για τις κινήσεις των δραστών. Μια διαδικασία που όμως απαιτεί χρόνο και πολύ ψάξιμο.

Παράλληλα αναμένουν τα αποτελέσματα από το χημείο για το είδος της εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να αναζητήσουν την πιθανή προέλευση της, πώς ακριβώς έφθασε στα χέρια της οργάνωσης. Επιπροσθέτως ψάχνουν τη γιάφκα με τον οπλισμό και το πάρκινγκ της ομάδας.Τον χώρο δηλαδή που είχαν κρύψει για ένα μήνα το μαύρο Corsa και επικεντρώνονται σε δύο περιοχές. Την Νέα Σμύρνη και τα Εξάρχεια.

Όσο δε, δεν υπάρχει προκήρυξη για να κλείσει προσωρινά ο κύκλος, τόσο ο φόβος για ένα νέο χτύπημα είναι κάτι παραπάνω από ορατός. Για τον λόγο αυτό, αναθεωρούν τις λίστες πιθανών στόχων καθώς η προηγούμενη που είχαν συντάξει κρίθηκε εκ του αποτελέσματος «άστοχη». Στην Αντιτρομοκρατική εκτιμούν ότι πίσω από την επίθεση στον ΣΚΑΙ κρύβεται η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (Ο.Λ.Α).