Κρατούν κρυφά τα εκκαθαριστικά των συντάξεων του Δεκεμβρίου - Free Sunday
Κρατούν κρυφά τα εκκαθαριστικά των συντάξεων του Δεκεμβρίου

Κρατούν κρυφά τα εκκαθαριστικά των συντάξεων του Δεκεμβρίου

Στα μέσα Ιανουαρίου του 2019, δηλαδή μετά τις γιορτές, θα αναρτηθούν τα νέα ενημερωτικά σημειώματα που εμφανίζουν μικρότερες τις συντάξεις 1,5 εκατομμυρίου δικαιούχων και έχουν το ποσό της μείωσης ως καταβαλλόμενη «προσωπική διαφορά»

«Η εκτύπωση των ενημερωτικών σημειωμάτων συντάξεων κύριας ασφάλισης ΕΦΚΑ μηνός 01/2019 θα είναι διαθέσιμη στα μέσα του μηνός Ιανουαρίου 2019, μόνο μέσω του δικτυακού τόπου του ΕΦΚΑ (https://www.efka.gov.gr/el)», αναφέρει σε ηλεκτρονική του ενημέρωση το υπουργείο Οικονομικών, χωρίς να εξηγεί για ποιο λόγο δεν θα βγουν τα ενημερωτικά σημειώματα αμέσως με την πληρωμή συντάξεων, όπως γινόταν κάθε μήνα μέχρι τώρα.

Το ίδιο θα συμβεί και με όσους περιμένουν να δουν πόση είναι η αύξηση και πώς προκύπτει.

Οι συνταξιούχοι δηλαδή θα πληρωθούν για πρώτη φορά «στα τυφλά», χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να δουν τη μέρα της πληρωμής το νέο τους ενημερωτικό σύνταξης. Δεν θα δουν την ανάλυση της νέας τους επανυπολογισμένης σύνταξης, δηλαδή πόση είναι η ανταποδοτική, πόση η εθνική σύνταξη και κυρίως πόση είναι η μείωση της νέας με την παλιά σύνταξη, μέσω της προσωπικής διαφοράς που θα τους καταβάλλεται ως ποσό εκτός σύνταξης.

 

Εμπάργκο στην ανάλυση πληρωμών με αναστολή έκδοσης των εκκαθαριστικών σημειωμάτων συντάξεων που καταβάλλονται αύριο επέβαλε η κυβέρνηση, για να μη δουν 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχοι τις βόμβες των μειώσεων που φτάνουν και στα 480 ευρώ μέσω του επανυπολογισμού και της προσωπικής διαφοράς! Κάποιοι θα δουν και αυξήσεις, αλλά θα τις πάρουν με δόσεις σε μια πενταετία.