Στη βουλή, ο «Μανώλης του Παππά» - Free Sunday
Στη βουλή, ο «Μανώλης του Παππά»

Στη βουλή, ο «Μανώλης του Παππά»

Εξηγήσεις για τις σχέσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και στους εργοδότες του συνεργάτη του Νίκου Παππά, Μανώλη Πετσίτη καλούνται να δώσουν οι υπουργοί Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου και Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά την συζήτηση σχετικής επερώτησης 21 βουλευτών της ΝΔ, η οποία όμως δεν απευθύνεται στον ίδιο τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής.

Η ερώτηση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατατέθηκε στις αρχές Νοεμβρίου όταν ακόμα ο περίεργος ρόος του Μανώλη Πετσίτη, οι επιδρομές του σε επιχειρήσεις και η σχέση του με δικηγόρο και μετρ των εξωχώριων εταιρικών Αρτέμη Αρεμίου δεν είχε αποκαλυφθεί με λεπτομέρειες.

Έως τότε υπήρχαν οι αποκαλύψεις για τις παρεμβάσεις του στην ΔΕΠΑ σύμφωνα με τις οποίες ωφέλησαν την εταιρεία ELFE συμφερόντων Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.Γι αυτό και η συγκεκριμένη επερώτηση απευθύνεται μόνο στους

Εκτοτε έχει προκύψει μπαράζ αποκαλυπτικών δημοσιευμάτων για την διαδρομή του κ. Πετσίτη ο οποίος από σερβιτόρος το 2013 με ετήσιο εισόδημα 4.911 ευρώ βρέθηκε να εισπράττει αμοιβές που ξεκίνησαν από μερικές δεκάδες χιλιάρικα και ξεπέρασαν τις 200.000 ευρώ.

Μάλιστα σύμφωνα με μαρτυρίες ο κ. Πετσίτης παρουσιάζονταν στους ιδιώτες εργοδότες του ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μαξίμου ή ως «άνθρωπος του Παππά».

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του πρώην διοικητή της ΔΕΠΑ Θεόδωρου Κιτσάκου που δήλωσε: «Δεχόμουν στο γραφείο μου, επισκέψεις υπηρεσιακού χαρακτήρα από τον κ. Πετσίτη, ο οποίος λειτουργούσε ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μαξίμου».Να σημειωθεί ότι η έναρξη συζήτησης της επερώτησης της ΝΔ στην Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται για μετά τις 10 το πρωί ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει παρέμβαση και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά ο κ.Παππάς είναι απών.