Σκληρή γλώσσα Μητσοτάκη: Θα αποτρέψουμε η θεσμική εκτροπή - Free Sunday
Σκληρή γλώσσα Μητσοτάκη: Θα αποτρέψουμε η θεσμική εκτροπή

Σκληρή γλώσσα Μητσοτάκη: Θα αποτρέψουμε η θεσμική εκτροπή

«Όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες συνιστούν πρωτοφανή υπονόμευση των δημοκρατικών μας θεσμών και απειλούν ευθέως την διάκριση των εξουσιών στη χώρα μας», σημειώνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στον απόηχο των δηλώσεων του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και του μέχρι πρότινος προστατευόμενου μάρτυρα στην υπόθεση Novartis, Νίκου Μανιαδάκη.

Στη δήλωσή του, ο κ. Μητσοτάκης τονίζει πως «δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό σε ένα Κράτος Δικαίου εν ενεργεία υπουργός να απειλεί ονομαστικά εισαγγελείς και ανακριτές ότι δεν επιτελούν την αποστολή τους, όπως ο ίδιος θα επιθυμούσε, και ο πρωθυπουργός να τον καλύπτει».

«Ούτε μπορεί να γίνει ανεκτό σε ένα Κράτος Δικαίου να χαρακτηρίζεται από την Δικαιοσύνη προστατευόμενος μάρτυρας πρόσωπο που βαρύνεται με κατηγορίες, ενώ ο νόμος ρητά το απαγορεύει», συμπληρώνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβεβαιώνει, δε, τους πολίτες ότι θα διαφυλάξει με όλες του τις δυνάμεις το κύρος και την αξιοπιστία των θεσμών. Ο κ. Μητσοτάκης καλεί τους επικεφαλής των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας «να αποτρέψουμε από κοινού την επιχειρούμενη θεσμική εκτροπή, την οποία πλέον και οι ίδιοι οι δικαστές επισημαίνουν».

Καλεί επίσης τους δικαστικούς λειτουργούς «να υψώσουν ανάστημα και να αποκαταστήσουν το κύρος και την ανεξαρτησία της Ελληνικής Δικαιοσύνης».