ΝΔ: Η κυβέρνηση συνεχίζει να εξευτελίζει κάθε έννοια ασφάλειας - Free Sunday
ΝΔ: Η κυβέρνηση συνεχίζει να εξευτελίζει κάθε έννοια ασφάλειας

ΝΔ: Η κυβέρνηση συνεχίζει να εξευτελίζει κάθε έννοια ασφάλειας

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος για την επίθεση μελών του «Ρουβίκωνα» στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όσο το υπουργικό δίδυμο στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συνεχίζει να αναζητά τις διευθύνσεις των μελών του Ρουβίκωνα, η αγαπημένη “συλλογικότητα” του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να εξευτελίζει κάθε έννοια ασφάλειας. Σε ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα κτίρια στην πρωτεύουσα, οι “γνωστοί άγνωστοι” έδρασαν εναντίον άλλης μίας ξένης διπλωματικής αντιπροσωπείας, χωρίς να τους εμποδίσει κανείς. Η εικόνα της Ελλάδας ως ευνομούμενου και ασφαλούς κράτους πλήττεται διεθνώς.

Ωστόσο, αυτή είναι η συνέπεια της επί μια τετραετία ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής, η οποία επιδεικνύει πρωτοφανή ανοχή σε παραβατικές ομάδες του περιθωρίου, οι οποίες με τη σειρά τους αποθρασύνονται.

Άλλωστε, μετά τη λειτουργία γραφείου στη Φιλοσοφική, οι Ρουβίκωνες συναναστρέφονται τον αρχιδολοφόνο της “17 Νοέμβρη” Δημήτρη Κουφοντίνα τον οποίον συνοδεύουν στους περιπάτους του.

Για τη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι αυτή η κυβέρνηση ούτε μπορεί ούτε θέλει να αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και την εικόνα ενός ευνομούμενου κράτους».

Ο πρέσβης Πάιατ

Χαμηλούς τόνους κράτησε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ σε ανάρτησή του στο Twitter με την οποία σχολίασε την παρέμβαση του Ρουβίκωνα, ομάδα του οποίου, πέταξε μπογιές στην αμερικανική πρεσβεία.

Ο κ.Πάιατ, εύχεται με greeklish «Καλή Χρονιά», κι ευχαριστεί την Ελληνική Αστυνομία για την «γρήγορη δράση της» μετά τον «χαζό και παράλογο βανδαλισμό», όπως χαρακτηρίζει τον «ακτιβισμό» του Ρουβίκωνα.

Ο πρέσβης υπενθυμίζει ότι θα απέχει από σχολιασμούς της επικαιρότητας, όσο δεν λειτουργεί το δημόσιο στις ΗΠΑ.

Το tweet του πρέσβη έχει ως εξής:

«Kali Xronia! Χαίρομαι που επέστρεψα στην Ελλάδα! Κατά την διάρκεια της συγκυρίας στην αμερικανική κυβέρνηση, θα έχω λιγότερη δημόσια παρουσία στην καθημερινότητά μου, αλλά θέλω να καταδικάσω τον χαζό και παράλογο βανδαλισμό που έγινε το πρωί στην πρεσβεία των ΗΠΑ και να ευχαριστήσω την Ελληνική Αστυνομία για την γρήγορη δράση της»

Το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει τη ρίψη χρωμάτων βαφής, από μέλη αντιεξουσιαστικής ομάδας, στο προαύλιο της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών.

Το Υπουργείο Εξωτερικών

«Τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να πλήξουν τους στενούς, διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των λαών μας και τη στρατηγική σχέση Ελλάδας-Ηνωμένων Πολιτειών, που ενισχύεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας και την περιοχή.

Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης» αναφέρει το ΥΠΕΞ.