Ο Τσίπρας διαψεύδει ότι Μέρκελ έρχεται σήμερα στην Αθήνα για τη συμφωνία των Πρεσπών - Free Sunday
Ο Τσίπρας διαψεύδει ότι Μέρκελ έρχεται σήμερα στην Αθήνα για τη συμφωνία των Πρεσπών

Ο Τσίπρας διαψεύδει ότι Μέρκελ έρχεται σήμερα στην Αθήνα για τη συμφωνία των Πρεσπών

Τη διαβεβαίωση ότι η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ δεν έρχεται για τη Συμφωνία των Πρεσπών, έδωσε χθες ο πρωθυπουργός, λίγες ώρες πριν την άφιξη της κ.Μέρκελ, σήμερα, στην ελληνική πρωτεύουσα.

Στη συνέντευξη του στο OPEN χθες απάντησε χαρακτηριστικα για την επίσκεψη της καγκελαρίου σήμερα στην Αθήνα, όπου θα έχει επαφές με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία και τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.:

«Η Μέρκελ είναι μία προσωπικότητα που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στα πράγματα της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια. Έχει και ευθύνη, αλλά πιστώνεται και τα θετικά που έχουν γίνει. Η σχέση μας αφορά τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη. Είχαμε μία σχέση εμπιστοσύνης. Έρχεται αύριο, ήθελε καιρό να έρθει, διότι θεωρεί ότι είναι και μία δική της επιτυχία, το ότι ενώ το 2015 η Ελλάδα ήταν στα πρόθυρα εξόδου, ενώ τώρα παρέμεινε στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν έρχεται για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Έρχεται για να δείξει ότι κάτι σημαντικό έγινε. Τις δηλώσεις περί παζαρέματος, θα πρέπει να ξέρουν ότι έχει κόστος στην όποια αξιοπιστία τους έχει απομείνει. Ο κ. Μητσοτάκης, που είπε αυτήν την ανοησία, βάζει στο στόχαστρο όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες, τους οποίους κατηγορεί ότι συνδιαλέγησαν στο θέμα των Σκοπίων».