Θα μείνει ή θα φυγει; - Free Sunday
Θα μείνει ή θα φυγει;

Θα μείνει ή θα φυγει;

Στην απογευματινή συνάντηση του Υπουργού Άμυνας με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου εστιάζεται το ενδιαφέρον για τις πολιτικές εξελίξεις.

Της συνάντησης θα προηγηθεί στη 1 συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ

Στο Μέγαρο Μαξίμου αμφιβάλουν για το κατά πόσο ο Πάνος Καμμένος θα πραγματοποιήσει αυτή την φορά τις απειλές του αλλά ο βουλευτής του κόμματος Κώστας Κατσίκης δήλωσε σήμερα ότι "είτε σήμερα είτε τις επόμενες ημέρες, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποχωρούν από την κυβέρνηση".

Ο κ.ΚΑμμένος αντιμετωπίζει σοβαρή απειλή διάλυσης του κόμματος του, καθώς από τους 6 βουλευτές που διαθέτει οι 3-4 έχουν ήδη συμφωνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συνολικά πέντε βουλευτές έχουν δηλώσει ότι καταψηφίζουν την Συμφωνία των Πρεσπών. Πρόκειται για τους Πάνο Καμμένο, Κώστα Κατσίκη, Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, Βασίλη Κόκκαλη και Κώστα Ζουράρι. Αυτό σημαίνει ότι εαν ο αρχηγός των ΑΝΕΛ θέσει κομματική πειθαρχία στην συγκεκριμένη διαδικασία θα χάσει μόνο τους Θανάση Παπαχριστόπουλο και Ελενα Κουντουρά αλλά από τους πέντε, οι δύο εμφανίζονται πρόθυμοι να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο κ.Καμμένος φέρεται να έχει αποφάσισει να ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε σαρωτικό ανασχηματισμό αντικαθιστώντας όλα τα στελέχη των ΑΝΕΛ που βρίσκονται στην κυβέρνηση και να δεσμευτεί πως τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα φιλοξενήσουν νυν ή πρώην στελέχη του κόμματός του.
Άλλες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι ο κ. Καμμένος δεν θα εγείρει ζήτημα δεδηλωμένης για την κυβέρνηση. Θα ανακοινώσει ότι οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από το κυβερνητικό σχήμα αλλά θα αποφύγει να πει πως εγκαταλείπουν την πλειοψηφία.

«Θα πράξω αυτό που πρέπει» είπε ο κ.Καμμένος αποχαιρετώντας χθες, Πέμπτη τους στρατηγούς στο Πεντάγωνο κατά την διάρκεια του Συμβουλίου Αμύνης.