Αλλαγές στα μέσα μεταφοράς και χάος στους δρόμους λόγω επίσκεψης Μέρκελ - Free Sunday
Αλλαγές στα μέσα μεταφοράς και χάος στους δρόμους λόγω επίσκεψης Μέρκελ

Αλλαγές στα μέσα μεταφοράς και χάος στους δρόμους λόγω επίσκεψης Μέρκελ

Αλλαγές στα δρομολόγια μέσων μεταφοράς είναι σε ισχύ από το πρωί για τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψης της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην Αθήνα ενώ αυξημένη κίνηση καταγράφεται από το πρωί σε όλους τους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνα καθώς και στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στην Λεωφόρο Κηφισίας και στον Κηφισό και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

Ο σταθμός «Σύνταγμα» του μετρό θα παραμείνει κλειστός έως τις 11:30 και οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούν στάσεις.

Λόγω της αναχώρησης της κ. Μέρκελ το απόγευμα, δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των 15.27 και 15.57 από «Δ. Πλακεντίας» προς «Αεροδρόμιο», καθώς και των 16.00 και 16.30 από το «Αεροδρόμιο» προς «Δ. Πλακεντίας».

Ρυθμίσεις θα υπάρξουν και στα δρομολόγια του Προαστιακού Αθηνών και συγκεκριμένα το χρονικό διάστημα μεταξύ 15:45 - 16:15 οι αμαξοστοιχίες 1222, 2238 τερματίζουν στο Κορωπί και οι αμαξοστοιχίες 2243,1223 εκκινούν από Κορωπί.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος κατεθεσε στις 09:45 στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στις 10:00 γίνεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η κ. Μέρκελ αναμένεται να συναντηθεί και με ανθρώπους του πνευματικού κόσμου θα συζητήσει επίσης για το μέλλον της Ευρώπης με μαθητές της Γερμανικής Σχολής Αθηνών και νωρίς το μεσημέρι θα συμφάγει με επιχειρηματίες. 

Στη συνέχεια, στις 14:00, θα συναντηθεί με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην πρεσβευτική κατοικία της Γερμανίας στο Χαλάνδρι.

Η Αγκελα Μέρκελ θα αναχωρήσει από την Αθήνα στις 16:30