Αριστερή αποδοκιμασία Τσίπρα από Μίκη και Αλαβάνο - Free Sunday
Αριστερή αποδοκιμασία Τσίπρα από Μίκη και Αλαβάνο

Αριστερή αποδοκιμασία Τσίπρα από Μίκη και Αλαβάνο

Σε πλήρη αποδοκιμασία της στάσης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα απέναντι στην γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, προχώρησαν δύο ιστορικά στελέχη της αριστεράς, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος και ο συνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης.

Ο κ. Αλαβάνος τον οποίο διαδέχτηκε ο κ.Τσίπρας στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αναρωτήθηκε ποιος βρίσκεται πιο δεξιά η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Η δήλωση του κ.Αλαβάνου έχει ως εξής:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ Δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά παρά μόνο ότι την πρόσβαλε και την απαξίωσε. Έχει πάρει μέτρα χειρότερα από τη ΝΔ όπως η παράδοση της δημόσιας περιουσίας στους ξένους.

Η κυρία Μέρκελ έρχεται σε μια φάση παρέμβασης στα πολιτικά θέματα της χώρας. Έρχεται σε μια χώρα που αμφισβητείται η δυνατότητα πλειοψηφίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών ή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και που έχει αρχίσει εκλογική περίοδος.

Ζούμε σε μια εποχή που έχουμε από τις πιο δουλικές κυβέρνησης μετά την ανεξαρτησία της χώρας με την επανάσταση του 1821. Έχουμε καθαρή επέμβαση ξένου παράγοντα στα εσωτερικά της χώρας μας. Ο ερχομός της Μέρκελ αποβλέπει στο να δώσει μια ώθηση και εμπιστοσύνη στους βουλευτές που καιροσκοπούν.

Ήρθε η καγκελάριος της Γερμανίας που είναι η αρχιτέκτοντας των σχεδίων της Τρόικας που κατέστρεψε την ελληνική οικονομία. Το θέμα είναι να μιλάει ένας πρωθυπουργός και να λέει ότι «μέχρι εδώ είναι το όριό μας»»

Από την πλευρά του, ο Μίκης Θεοδωράκης αναφέρει για τον Πρωθυπουργό ότι είναι υποταγμένος στην πολιτική του Βερολίνου ενώ κάνει ειδική αναφορά στη λεηλασία του ενεργειακού πλούτου, την οποία συνδέει και με την επίσκεψη της Καγκελαρίου.

Αναλυτικά το κείμενο του Μίκη Θεοδωράκη: «Η καγκελάριος της Γερμανίας κ. Μέρκελ επέβλεψε με γερμανική πυγμή και συνέπεια την καταστροφή της χώρας μας από την αρχή των Μνημονίων και ιδιαίτερα μετά το 2015 έχοντας γοητεύσει και καθυποτάξει τον Αλ. Τσίπρα.

Μετά την μεγάλη πυρκαγιά ήρθε να ελέγξει τα αποκαϊδια με σκοπό να επιτύχει την περαιτέρω αξιοποίησή τους και την τελειωτική μας ερήμωση και με το βλέμμα στους υδρογονάνθρακες που σήμερα όλοι πλέον γνωρίζουν την ύπαρξη και την αξία τους που ανέρχεται σε δεκάδες τρισεκατομμύρια.

Η άσπονδη φίλη μας περιμένει την τελική μας ραγιαδοποίηση, ώστε να μην υπάρξει ούτε η παραμικρή αντίδραση από μέρους μας την ώρα της υφαρπαγής τους επ’ ωφελεία του γερμανικού λαού που φαίνεται δεν χόρτασε ακόμα μετά το φαγοπότι της εποχής της γερμανικής κατοχής».