Πρώτα ψήφο εμπιστοσύνης, μετά ψήφο στις Πρέσπες, λέει ο Δανέλλης - Free Sunday
Πρώτα ψήφο εμπιστοσύνης, μετά ψήφο στις Πρέσπες, λέει ο Δανέλλης

Πρώτα ψήφο εμπιστοσύνης, μετά ψήφο στις Πρέσπες, λέει ο Δανέλλης

Την διαμόρφωση μιας άλλης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, η οποία θα στηρίζεται στην θετική στάση απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών, θέτει ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, ως προϋπόθεση για να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Μιλώντας στον Σκάι,Ο κ.Δανέλλης δήλωσε οτι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, μόνο αν αυτή ζητηθεί πριν έρθει προς κύρωση από τη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών ενώ σε διαφορετική περίπτωση, θα καταψηφίσει.

Ο βουλευτής του Ποταμιού άλλωστε τάχθηκε ανοιχτά ακόμη και υπέρ της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για συνεργασία της κεντροαριστεράς, αν και εμφανίστηκε επιφυλακτικός σε μια σειρά ζητημάτων, όπως για παράδειγμα την υπόθεση Novartis.

«Εχει προσδιορίσει τη δική του στάση ο Δανέλλης, το να ζητά και από τους υπόλοιπους να έχουν την ίδια στάση είναι λίγο... Είναι ασύνηθες να ζητάς ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ενώ είσαι βουλευτής της αντιπολίτευσης. Δεν θα μου άρεσε καθόλου να ακολουθήσουν τα γνωστά "αποστάτες, αργυρώνυτοι" κλπ, αλλά πρέπει να είναι σαφής η στάση του καθενός», δήλωσε ο βουλευτής του ΠΟΤΑΜΙού, Σπύρος Λυκούδης.

«Δεν ξέρω πότε θα κάνει εκλογές ο κύριος Τσίπρας, αλλά έτσι που είναι σήμερα η πολιτική κατάσταση, αν και πάντα ήμουν υποστηρικτής της εξάντλησης της θητείας για λόγους σταθερότητας, νομίζω είναι αναγκαία η προσφυγή στις κάλπες, είναι η πιο σαφής διέξοδος», προσέθεσε.