Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στο +13% η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ - Free Sunday
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στο +13% η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στο +13% η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ανοιγμα της ψαλίδας, στο 13,1%, μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ που μετρά νέες απώλειες μετά τη διάσπαση του κυβερνητικού δίπολου με τους ΑΝΕΛ, καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Opinion Poll που διενεργήθηκε το διάστημα 10-14/1/2019, για λογαριασμό του protothema.gr.

Με αναγωγή επί των εγκύρων, η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει το 15%. Στα ευρήματα της έρευνας ξεχωρίζει η εικόνα διάλυσης που παρουσιάζουν οι ΑΝΕΛ, με το ποσοστό τους στο ισχνότατο 0,4%.Χαρακτηριστικό είναι ότι το κόμμα του Πάνου Καμμένου μένει πίσω από κόμματα όπως η Πλεύση Ελευθερίας (1,5%), η Ελληνική Λύση (2,2%), μέχρι και το ΛΑΟΣ (1,3%). Σημαντικές απώλειες εμφανίζεται να μετρά και το Ποτάμι, φθάνοντας με δυσκολία το 0,7%.

poll 1

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την έρευνα τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής ΝΔ: 27,7% (με αναγωγή 31,5%) ΣΥΡΙΖΑ: 14,5% (με αναγωγή 16,5%) Χρυσή Αυγή: 3,8% ( με αναγωγή 4,3%) ΚΚΕ: 3,6% (με αναγωγή 4,1%) ΚΙΝΑΛ: 3,4% (με αναγωγή 3,8%, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων φθάνει στο 17,3% και αυτό της αποχής στο 9%.

poll 2

Με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, στη Βουλή πέραν της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, εισέρχονται Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και ΚΙΝΑΛ. Και οι τρεις ωστόσο καταγράφουν απώλειες σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη μέτρηση του Σεπτεμβρίου, με τον συνασπισμό κομμάτων υπό την Φώφη Γεννηματά να παρουσιαζει τις μεγαλύτερες.