Κώστας Αχ. Καραμανλής: Όποιος ψηφίζει ΝΑΙ στη ψήφο εμπιστοσύνης, ψηφίζει ΝΑΙ στη συμφωνία των Πρεσπών - Free Sunday
Κώστας Αχ. Καραμανλής: Όποιος ψηφίζει ΝΑΙ στη ψήφο εμπιστοσύνης, ψηφίζει ΝΑΙ στη συμφωνία των Πρεσπών

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Όποιος ψηφίζει ΝΑΙ στη ψήφο εμπιστοσύνης, ψηφίζει ΝΑΙ στη συμφωνία των Πρεσπών

«Σήμερα συζητάμε το αν θα δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ώστε να περάσει στη συνέχεια τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτά τα δύο είναι αλληλένδετα. Όποιος ψηφίζει ΝΑΙ στη ψήφο εμπιστοσύνης, ψηφίζει ΝΑΙ στη συμφωνία των Πρεσπών. Αν λοιπόν κάποιος δεν θέλει αυτήν τη συμφωνία, σήμερα είναι η ευκαιρία του να πει το μεγάλο ΟΧΙ », τόνισε χαρακτηριστικά ο Κώστας Καραμανλής, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή ταυτίζοντας την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με την επικύρωση των Πρεσπών.

«Καμία χώρα δεν μπορεί μονομερώς να αλλάζει τα συμφωνημένα και να καταργήσει μια διακρατική συμφωνία. Άλλωστε, το έχει φροντίσει η ίδια η κυβέρνηση αυτό. Η ίδια η συμφωνία προβλέπει μέσα στο κείμενό της ότι οι διατάξεις της είναι αμετάκλητες», τόνισε βουλευτής Σερρών και κατηγόρησε την κυβέρνηση αφενός ότι δημιουργεί τετελεσμένα σε ένα σοβαρό εθνικό θέμα.

«Εσείς που κάνατε δημοψήφισμα το 2015 για ένα θέμα που κατά πολλούς έγκριτους νομικούς ξέφευγε των προϋποθέσεων του Συντάγματος, τώρα που το διακύβευμα είναι ο ορισμός αυτού που προβλέπει το Σύνταγμα για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, δηλαδή ένα κρίσιμο εθνικό θέμα, πώς και δεν προσφύγατε στην κρίση του ελληνικού λαού;». Απαντώντας δε ο ίδιος, «ξέρατε ότι θα χάσετε», καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως «δεν σας ενδιαφέρει ούτε η γνώμη των πολιτών, ούτε το εθνικό συμφέρον» αλλά μόνο «να κρατηθείτε στην εξουσία».