Ποτάμι με πολλές όχθες - Free Sunday
Ποτάμι με πολλές όχθες

Ποτάμι με πολλές όχθες

Σε άσκηση πολυγλωσσίας επιδίδεται πλέον το ΠΟΤΑΜΙ καθώς οι πέντε βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας εκφράζουν διαφορετικές απόψεις για το θέμα της στάσης του κόμματος στη ψηφοφορία για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Σήμερα συνεδριάζει το απόγευμα, το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος για να καταλήξει.

Χθες ο επικεφαλής του κόμματος, Σταύρος Θεοδωράκης αντικατέστησε στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, τον Σπύρο Δανέλλη που έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με τον Γρηγόρη Ψαριανό που είναι κατά της συμφωνίας.

«Έχει 151 να στηρίξει, εμένα δεν με χρειάζεται. Ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι αντιπολίτευση. Δεν θα κάνουμε τα ρεπό των διαφωνούντων. Θα γίνω εγώ ρεπατζής του Ζουράρι ή του Παπαχριστόπουλου;», δήλωσε σήμερα ο κ.Ψαριανός, ο οποίος δεν αποκλείει ακόμη και την αποχώρηση από το ΠΟΤΑΜΙ, αν υπερψηφιστει η συμφωνία.

Όμως ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Μαυρώτας είπε ότι «κατά τη γνώμη θα περάσει και πρέπει να περάσει».

«Το Ποτάμι δεν έχει αλλάξει θέση ως προς αυτό, το θέμα είναι πώς αυτό θα εκφραστεί συντεταγμένα σε μια ψηφοφορία» πρόσθεσε και παρέπεμψε στο απογευματινό πολιτικό συμβούλιο του κόμματος όπου, όπως είπε, «θα δούμε όλο το μενού των επιλογών που έχουμε μπροστά μας.

Είναι άσκηση ισορροπίας έτσι ώστε από τη μια να στηρίξεις τη συμφωνία και από την άλλη να αποδοκιμάσεις τις κυβερνητικές πρακτικές.«Χθες δόθηκε η λευκή επιταγή με την ψήφο εμπιστοσύνης. Κατά τη γνώμη μου θα έχουμε πρωτόγνωρη κοινοβουλευτική περίοδο καθώς θα είναι ένα το κυβερνητικό κόμμα με σκόρπιους βουλευτές».

Στην ερώτηση, δε, αν το Ποτάμι έχει δεχθεί πιέσεις από το εξωτερικό ο αντιπρόεδρος του κόμματος απάντησε «όχι, δεν έχουμε δεχθεί καθόλους πιέσεις από το εξωτερικό και σε αυτό βοηθάει η στάση μας απο την αρχή που ήταν καθαρή υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών».Όσον αφορά την προσωπική του στάση είπε ότι «δεν έχω πάρει τις τελικές μου αποφάσεις» ενώ εκτίμησε ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο.

Παρόμοια θέση πήρε και ο κ.Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος είπε ότι δεν θα επηρεαστεί από τη στάση του κ.Δανέλλη.

«H συμφωνία των Πρεσπών έχει θετικό περιεχόμενο, είναι σε θετική κατεύθυνση και γι' αυτό είμαι θετικά διακείμενος απέναντί της» είπε σε συνέντευξή του στον Σκάι ο κ.Λυκούδης, επισημαίνοντας ότι δεν θα καταψηφίσει τη Συμφωνία, «δηλαδή δεν θα δώσω όχι» και διευκρινίζοντας ότι θα λειτουργήσει με βάση τη συνείδησή του. 

Χθες μιλώντας στη βουλή, ο Γιώργος Αμυράς προεξόφλησε ότι η συμφωνία δεν θα έχει θετική ψήφο από το ΠΟΤΑΜΙ.

Υπέρ της υπερψήφισης της συμφωνίας, έχουν ταχθεί οι δύο ευρωβουλευτές του κόμματος, Μιχάλης Κύρκος και Γιώργος Γραμματικάκης.