Με πολιτική αστάθεια αν δεν περάσουν οι Πρέσπες απειλεί ο Φίλης - Free Sunday
Με πολιτική αστάθεια αν δεν περάσουν οι Πρέσπες απειλεί ο Φίλης

Με πολιτική αστάθεια αν δεν περάσουν οι Πρέσπες απειλεί ο Φίλης

Την ανησυχία του ότι ενδεχόμενο μη υπερψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών θα δημιουργήσει θέμα πολιτικής αστάθειας στην χωρα, εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Νίκος Φίλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θεμα 104,6.

«Πολιτικά πρέπει να υπάρξει μεγάλη πλειοψηφία» για την υπερψήφισή της είπε ο κ.Φίλης.

«Γι' αυτό ζητάω από τα κόμματα να αφεθούν να ψηφίσουν ελεύθερα οι βουλευτές» συμπλήρωσε ενώ υπενθύμισε οτι ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Σπύρος Λυκούδης είπαν ότι «όταν έφτιαξαν το Ποτάμι ήταν προγραμματική θέση να υπάρξει λύση στο Σκοπιανό με τους όρους που έχει η Συμφωνία των Πρεσπών και μάλιστα για το λόγο αυτό έφυγε το Ποτάμι από το ΚΙΝΑΛ όταν η Γεννηματά είπε να καταψηφίσουν τη συμφωνία».«Δεν πρέπει να εμπλακεί η στάση Θεοδωράκη με άλλου τύπου πολιτικές επιλογές» πρόσθεσε ο κ. Φίλης, ο οποίος απέκλεισε κατηγορηματικα το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος και χαρακτήρισε«προεξοφλημένη» την επιδραση των συλλαλητηρίων αν και υποστήριξε ότι «επιχειρείται να δημιουργηθεί κλίμα εμφυλίου πολέμου όπως με όλες αυτές οι αφίσες στη βόρεια Ελλάδα».

Ο κ.Φίλης έκανε επίθεση στη ΝΔ για την οποία είπε ότι «είναι ένα λαϊκό φιλελεύθερο κόμμα και έχει ακροδεξιούς και δυστυχώς το πάνω χέρι έχουν οι ακροδεξιοί και ανάμεσα στους ακροδεξιούς σχηματίζεται ένας μηχανισμός με παρακρατικές διαδικασίες με πρωταγωνιστή τον γραμματέα του κόμματος» ενώ εξέφρασε την άποψη ότι «ο κ Καμμενος δεν ήταν ακροδεξιός αλλά επικεφαλής δεξιού κόμματος».

Παράλληλα υποστήριξε ότι «δημιουργείται η δυνατότητα μια νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας. Δεν εννοώ 2-3 βουλευτές, αυτό είναι το έλασσον, μέσα στην κοινωνία δημιουργείται μια τάση ή να έχουμε κυβερνήσεις συντηρητικές ή προοδευτικές. Η κυρία Γεννηματά και το κόμμα της πρέπει να καταλάβει ότι το μέλλον του χώρου και της χώρας είναι σε μια μεγάλη κεντροαριστερή συσπείρωση και όχι σε μια παλινδρόμηση της δεξιάς»