Ο Άμυρας τέλειωσε το ΠΟΤΑΜΙ ως κοινοβουλευτικό κόμμα - Free Sunday
Ο Άμυρας τέλειωσε το ΠΟΤΑΜΙ ως κοινοβουλευτικό κόμμα

Ο Άμυρας τέλειωσε το ΠΟΤΑΜΙ ως κοινοβουλευτικό κόμμα

Την ανεξαρτητοποίησή του από το Ποτάμι ανακοίνωσε νωρίς το πρωί της Δευτέρας ο Γιώργος Αμυράς με γραπτή του δήλωση, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα, νωρις το πρωί, σήμερα Δευτέρα.

Μετά την ανεξαρτητοποίηση του κ.Αμυρά το ΠΟΤΑΜΙ, κατά τον κανονισμό της βουλής, δεν αποτελεί πλέον κοινοβουλευτική ομάδα καθώς έχουν μείνει σε αυτήν μόνο τέσσερις βουλευτές (Θεοδωράκης, Μαυρωτάς, Λυκούδης και Ψαριανός) ενώ το όριο για μια ΚΟ στη Βουλή είναι πέντε. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, ο κ.Θεοδωράλης να μην αναγνωριζεται ως αρχηγός και να μην συμμετέχει στις συζητήσεις σε επίπεδο αρχηγών.

Το κενό προσφέρθηκε να καλύψει ο κ.Θεοχαρόπουλος, ο οποίος σήμερα το πρωί είπε ότι έχει καλές σχέσεις με το ΠΟΤΑΜΙ.

«Είμαι πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.  Έχουμε μια καλή σχέση και με το Ποτάμι και με το Σταύρο Θεοδωράκη. Ως πρόεδρος, λειτουργώ συλλογικά», είπε ο κ.Θεοχαρόπουλος.

«Εμένα προσωπικά με αιφνιδίασε αυτή η κίνηση του Γιώργου και θα βγάλει και κάποια ανακοίνωση το Ποτάμι, αλλά θέλω, πριν κάνω οτιδήποτε, να το συζητήσω και μαζί του, να δω λίγο τι κίνητρα υπάρχουν από πίσω, αν είναι κάτι οριστικό, αν θα παραδώσει την έδρα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, "Πρακτορείο 104,9 FM".
Σε ότι αφορά στο ενδεχόμενο ένταξης του κ.Θεοχαρόπουλου στο Ποτάμι, ο κ. Μαυρωτάς χαρακτήρισε «πρώιμο να πούμε οτιδήποτε».

«Αν έρθει ο κ. Θεοχαρόπουλος ξαναγίνεται (το Ποτάμι) Κοινοβουλευτική Ομάδα. Από εκεί και πέρα και ο κ. Ψαριανός ήταν της ίδιας αντίληψης με τον κ. Αμυρά, θα πρέπει να έχουμε κάποιες διαβεβαιώσεις ότι και αυτός δεν θα φύγει μετά, δηλαδή είναι λίγο πιο περίπλοκα τα πράγματα απ' ό,τι φαίνονται, θα έχουμε τον καιρό να το δούμε», προσέθεσε ο κ.Μαυρωτάς.

Η δήλωσή του κ. Αμυρά

«Με μεγάλη λύπη ανακοινώνω την αποχώρησή μου από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού και την ανεξαρτητοποίησή μου.Δεν θα μπορούσα να πράξω διαφορετικά όταν τις επόμενες ημέρες θα έπρεπε ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, να ομιλω δημόσια εκ μέρος του κόμματος του οποίου τα κορυφαία στελέχη έχουν αντίθετη θέση από την προσωπική μου για ένα μείζον εθνικό ζήτημα. 

Ευχαριστώ τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και όλους τους ανθρώπους του κόμματος με τους οποίους συνεργάσθηκα και εύχομαι οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου να βρουν τη δυναμική που χρειάζεται η χώρα.

 

 

αμυρας2