Η Γεννηματά μετατρέπει το Κίνημα Αλλαγής σε Κόμμα χωρίς βαρονίες και τιμάρια - Free Sunday
Η Γεννηματά μετατρέπει το Κίνημα Αλλαγής σε Κόμμα χωρίς βαρονίες και τιμάρια

Η Γεννηματά μετατρέπει το Κίνημα Αλλαγής σε Κόμμα χωρίς βαρονίες και τιμάρια

Έκτακτο συνέδριο στα τέλη του Μαρτίου με εκλογή συνέδρων από τη βάση, ώστε ο νέος φορέας να γίνει και ενιαίος, ανακοίνωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, αμέσως μετά την χθεσινή διαγραφή από την κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλου.

Η απόφαση ερμηνεύεται και ως πρόβλημα στον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, οποίος πρέπει να αποφασίσει για την τύχη του κόμματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών με το οποίο συμμετέχει στο πολυκομματικό μέχρι τώρα Κίνημα Αλλαγής.

Όμως απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο ΘΕΜΑ 104,6, ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τον κ.Παπανδρέου, ο οποίος, κατά τον κ.Χριστοδουλάκη, στη συνέντευξη πήρε σαφή θέση υπέρ του Κινήματος Αλλαγής. Παράλληλα ο κ.Χριστοδουλάκης διέψευσε ότι είχε προταθεί στον κ.Θεοχαρόπουλο η πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΚΙΝΑΛ.

Σε δήλωση της σήμερα στα «ΝΕΑ», η κυρία Γεννηματά αποδίδει την απόφαση της σε «απαίτηση της κοινωνικής μας βάσης», στην οποία «δεν είναι αποδεκτές στρατηγικές που συγκρούονται με την απόφαση του Συνεδρίου μας για αυτόνομη πορεία».

Η δήλωση της κυρίας Γεννηματά έχει ως εξής:

Ζήτησα καθαρή εντολή από τους πολίτες για να εγγυηθώ την ενότητα και τις προοπτικές της παράταξης χωρίς βαρονίες και τιμάρια.

Έκανα όλες τις αναγκαίες υπερβάσεις, ακόμα και παραχωρήσεις, για να το διασφαλίσω.

Γι' αυτό κατ' απαίτηση της κοινωνικής μας βάσης δεν είναι αποδεκτές στρατηγικές που συγκρούονται με την απόφαση του Συνεδρίου μας για αυτόνομη πορεία.

Απευθύνομαι στη βάση της παράταξης, στους ιδρυτές προοδευτικούς πολίτες, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο ενιαίος φορέας και να δώσουμε νικηφόρα τις πολιτικές μάχες που έχουμε μπροστά μας.