Πλήρης κυβερνητική κάλυψη στα χημικά της αστυνομίας στο συλλαλητήριο - Free Sunday
Πλήρης κυβερνητική κάλυψη στα χημικά της αστυνομίας στο συλλαλητήριο

Πλήρης κυβερνητική κάλυψη στα χημικά της αστυνομίας στο συλλαλητήριο

Πλήρη κάλυψη στον τρόπο με τον οποίο η ΕΛΑΣ διαχειρίστηκε το χθεσινό συλλαλητήριο δίνει η κυβέρνηση, δια του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου και της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα.

Την εκτίμηση ότι η αστυνομία «ενήργησε με βάση τα στάνταρ πρωτόκολλά της και έτσι έκανε» διατύπωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, ο κ.Κατρούγκαλος, σύμφωνα με τον οποίο «υπήρχε μια ομάδα δεκάδων ανθρώπων που βεβήλωναν τη σημαία φορώντας της, φορούσαν αντιασφυξιογόνες μάσκες πετούσαν μολότοφ και πέτρες ήταν απομονωμένοι στον Άγνωστο Στρατιώτη».Στην ερώτηση γιατί δεν έγινε προσπάθεια σύλληψής τους, ο κ.Κατρούγκαλος απάντησε «πώς να τους πιάσουμε σε μια διαδήλωση; Αυτό θα ήταν ακόμα χειρότερο να κάνει επέμβαση η αστυνομία εκεί που ήταν γυναίκες και παιδιά, Πώς θα γινόταν αυτό;».

Ο αναπληρωτής υπουργός προσπάθησε να υποβαθμίσει τη συγκέντρωση, λέγοντας:

«Θα πάρουμε υπόψη τη συγκέντρωση. Ακόμα και όταν κατεβαίνουν λίγοι άνθρωποι το κάνουμε. Όταν όμως περιμένεις να έρθουν 3000 πούλμαν και έρχονται 360 είναι 10 φορές μικρότερη από τις προσδοκίες και θα το λάβουμε και αυτό υπόψη».Την ίδια στιγμή, η κ.Παπακώστα με ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook υποστήριξε ότι οι αστυνομικοί «υπερασπίστηκαν την Δημοκρατία» κι ευχήθηκε «ταχεία ανάρρωση» σε όσους τραυματίστηκαν.

Η ανάρτηση της κυρίας Παπακώστα έχει ως εξής:

«Είναι ενδιαφέρον ότι οι πιο ανασφαλείς άνθρωποι είναι αυτοί που έχουν τις πιο ισχυρές προκαταλήψεις...Εκτίθεστε οι επισπεύδοντες σε κριτική .Ευχές για ταχεία ανάρρωση στους 25 τραυματίες Αστυνομικούς οι οποίοι υπερασπίστηκαν την Δημοκρατία με ψυχραιμία και αφοσίωση στο καθήκον τους.»