Κλούβες γύρω από τη βουλή για το νέο συλλαλητήριο στις 7- Κλειστό το μετρό από τις 16:30 - Free Sunday
Κλούβες γύρω από τη βουλή για το νέο συλλαλητήριο στις 7- Κλειστό το μετρό από τις 16:30

Κλούβες γύρω από τη βουλή για το νέο συλλαλητήριο στις 7- Κλειστό το μετρό από τις 16:30

Σε νέο συλλαλητήριο σήμερα Πέμπτη στις 19:00 το απόγευμα, που ψηφίζεται η Συμφωνία των Πρεσπών από τη Βουλή καλεί στην πλατεία Συντάγματος η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, με ανάρτησή της στο facebook.
Η επιτροπή χαρακτηρίζει «επαίσχυντη», υποστηρίζει πως συνιστά «παράδοση απρόδοτων εθνικών αξιών σε αλλόφυλους» και ζητά να μείνουν κλειστές επιχειρήσεις και σχολεία, να αναρτηθεί μεσίστια η ελληνική σημαία σε κάθε σπίτι και να χτυπούν πένθιμα οι καμπάνες των εκκλησιών.

Κλειστός θα είναι από τις 16.30 ο σταθμός του μετρό στο Συνταγμα κατόπιν εντολής της Αστυνομίας, η οποία μετά από συσκέψεις στο αρχηγείο και στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) αποφασίστηκε η Βουλή να κυκλωθεί από κλούβες των ΜΑΤ και να δημιουργηθούν «νεκρές ζώνες» ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη είσοδος και έξοδος των βουλευτών από το κτίριο του Κοινοβουλίου. Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο σχέδιο, φραγμοί θα υπάρχουν επί της Βασ. Σοφίας στα «λουλουδάδικα» και στις οδούς Ηρώδου Αττικού και Κανάρη, ο Εθνικός Κήπος θα είναι κλειστός, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις θα υπάρχουν παραταγμένες και επί της λεωφόρου Αμαλίας, στο ύψος του Ζαππείου.

Παρόμοιος ήταν ο σχεδιασμός των αστυνομικών μέτρων τις ημέρες ψήφισης των μνημονίων την περίοδο 2010-2012. Σε κλοιό ασφαλείας θα τεθεί το υπουργείο Εξωτερικών, καθώς και άλλα κυβερνητικά κτίρια που ενδέχεται να αποτελέσουν στόχο ταραξιών σε περίπτωση επεισοδίων. Τέλος, στα σκαλιά του μνημείου του Αγνωστου Στρατιώτη θα τοποθετηθούν διπλές διμοιρίες των ΜΑΤ.

Αυξημένες θα είναι και οι περιπολίες περιμετρικά των Εξαρχείων, καθώς κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου της Κυριακής σημειώθηκαν επιθέσεις αναρχικών σε άτομα που έφευγαν από τη συγκέντρωση του Συντάγματος.

Χθες, η Ελληνική Αστυνομία, απαντώντας στην κριτική των τελευταίων ημερών για την αντίδρασή της στα επεισόδια της Κυριακής, έκανε λόγο για «άμεσο κίνδυνο εισβολής στο Κοινοβούλιο». Η ανακοίνωση είναι εκτενής και σε αυτήν το αρχηγείο επισημαίνει ότι «η ανταπόκριση ήταν η πλέον ενδεδειγμένη, με τις αστυνομικές δυνάμεις πάντοτε αμυνόμενες στις συνεχείς, έντονες και σε αρκετές περιπτώσεις ακραίως επικίνδυνες εις βάρος τους επιθέσεις πολυάριθμων ομάδων ατόμων, τα οποία με ενωμένες δυνάμεις (...) επιχειρούσαν να εισέλθουν στον χώρο του Κοινοβουλίου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχεις ως εξής:

«Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου, εκτός απροόπτου, η Βουλή των Ελλήνων συνέρχεται για να συζητήσει και να αποφασίσει την κύρωση ή μη της «Συμφωνίας των Πρεσπών». Ενάντια στη βούληση της συντριπτικής πλειονότητας του ελληνικού λαού. Συνταγματικά, κάθε απόφασή της, είναι έωλη, καθώς είναι αδύνατον (με οποιαδήποτε πλειοψηφία) να παραχωρηθεί Όνομα, Εθνικότητα, Γλώσσα και Πολιτισμός, σε αλλόφυλους.Καλούμε τον Ελληνικό Λαό σε μία ύστατη προσπάθεια για την αποτροπή της κύρωσης της επαίσχυντης Συμφωνίας, η οποία θα ολοκληρώσει δύο εγκλήματα:

α. Τον εξευτελισμό της Δημοκρατίας στον τόπο της γέννησης της.

β. Την παράδοση απαράδοτων εθνικών αξιών σε αλλόφυλους.Συμπατριώτες,

Τις δύο επόμενες ημέρες, αύριο Τετάρτη 23 και μεθαύριο Πέμπτη 24 Ιανουαρίου, ΚΑΝΕΝΑΣ μας να μην πάει στη δουλειά του. Τα μαγαζιά, οι επιχειρήσεις και τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά, οι δημόσιοι υπάλληλοι να μην παρουσιαστούμε στην υπηρεσία μας, η ελληνική σημαία να αναρτηθεί σε κάθε σπίτι μεσίστια και οι καμπάνες των εκκλησιών μας να χτυπάνε πένθιμα.Το χρωστάμε, ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα, σε αυτούς που άφησαν την οικογένειά τους και θυσιάστηκαν στη Μακεδονία για να μείνει ελληνική, πριν εκατό περίπου χρόνια.Αυτή μας η κινητοποίηση ίσως συνετίσει, έστω την τελευταία στιγμή, τα χέρια που ετοιμάζονται να υπογράψουν την ντροπιαστική παράδοση απαράδοτων εθνικών αξιών.

Την ημέρα της ψήφισης θα πραγματοποιηθεί πάνδημη λαϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 19:00 στο Σύνταγμα.

Χωρίς εξέδρες χωρίς ομιλητές.Καλούμε τον ελληνικό λαό να κατέβει σύσσωμος στο Σύνταγμα και να διατρανώσει την αντίθεσή του στο έγκλημα που πρόκειται να διαπραχθεί μέσα στο Κοινοβούλιο. Γνωρίζουμε πλέον με ποιους έχουμε να κάνουμε και πως πρέπει να φυλαχθούμε.Με αίσθημα ευθύνης για τους εαυτούς μας και όσους καλούμε μαζί μας»