Αδικαιολόγητη βιασύνη και έλλειψη ευαισθησίας καταλογίζει στην κυβέρνηση ο Καραμανλής - Free Sunday
Αδικαιολόγητη βιασύνη και έλλειψη ευαισθησίας καταλογίζει στην κυβέρνηση ο Καραμανλής

Αδικαιολόγητη βιασύνη και έλλειψη ευαισθησίας καταλογίζει στην κυβέρνηση ο Καραμανλής

Η διαπραγμάτευση έγινε υπό όρους αδικαιολόγητης βιασύνης επισημαίνει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε γραπτή δήλωση του αναφορικά με το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, που ψηφίζεται σήμερα στη βουλή.

Ο κ.Καραμανλής χαρακτηρίζει τεκμηριωμένη τη θέση της ΝΔ και καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι δεν σεβάστηκε τις ευαισθησίες των Ελλήνων και καλλιέργησε διχαστικό κλίμα

 

Η δήλωση έχει ως εξης:

 

«Όπως έχω ήδη επισημάνει, η κ. Μπακογιάννη έχει περιγράψει με ακρίβεια την πολιτική της τότε Κυβέρνησης, που οδήγησε στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι. Απόφαση που προσέφερε ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα στη Χώρα μας, το οποίο δυστυχώς δεν αξιοποιήθηκε όπως έπρεπε.

Η κριτική της Νέας Δημοκρατίας για την προκείμενη συμφωνία είναι ισχυρή και πλήρως τεκμηριωμένη. Ιδίως μάλιστα όταν η όλη διαπραγμάτευση έγινε υπό όρους αδικαιολόγητης βιασύνης και όταν, προφανώς, άλλοι είναι εκείνοι που επείγονται για την διευθέτηση του θέματος. Οπωσδήποτε όμως όχι η Ελλάδα.

Τέλος, όφειλε η Κυβέρνηση να σεβαστεί την ευαισθησία και να αφουγκραστεί τις εύλογες ανησυχίες της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, αλλά και να διαμορφώσει με δική της πρωτοβουλία συνθήκες στοιχειώδους εθνικής συνεννόησης. Δεν είναι επιτρεπτό εθνικά θέματα τέτοιας σημασίας να οδηγούν σε οξύτητα που ευνοεί διχαστικό κλίμα»