Τσίπρας για Συλλαλητήριο: Υπήρξαν διαδηλώσεις ακροδεξιών λαϊκιστών - Free Sunday
Τσίπρας για Συλλαλητήριο: Υπήρξαν διαδηλώσεις ακροδεξιών λαϊκιστών

Τσίπρας για Συλλαλητήριο: Υπήρξαν διαδηλώσεις ακροδεξιών λαϊκιστών

Ένας διάλογος μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, στο περιθώριο της 5ηςΣυνόδου των ευρωπαϊκών κρατών του Νότου, εχει βάλει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό.

Ειδικότερα, σε πηγαδάκι με τον Εμανουέλ Μακρόν, τον Τζόζεφ Μούσκατ και τον Νίκο Αναστασιάδη, στο περιθώριο της 5ης Συνόδου των Χωρών του Νότου της ΕΕ, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «ήταν δύσκολα. Υπήρξαν διαδηλώσεις ακροδεξιών λαϊκιστών κατά της Συμφωνίας».

«Υπήρξαν διαδηλώσεις ακροδεξιών λαϊκιστών κατά της συμφωνίας... Στις τελευταίες διαδηλώσεις ήταν περίπου 70.000. Όχι 17.000, 70.000. Δεν ήταν τόσο μεγάλες», υποστήριξε. 

Ερωτηθείς από τον πρόεδρο της Γαλλίας εάν η πλειονότητα της ελληνικής κοινής γνώμης τάσσεται υπέρ της συμφωνίας ο πρωθυπουργός απάντησε: «ναι, νομίζω… η πλειονότητα των ανθρώπων που μπορούν να σκεφτούν και να ασκούν κριτική με το μυαλό τους».

Σημαντική επιτυχία της Ευρώπης χαρακτήρισε εξάλλου τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Πρωθυπουργός, σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της Συνόδου των Χωρών του Νότου.

Αναλυτικά o διάλογος:

Αλέξης Τσίπρας: «Ήταν δύσκολα. Υπήρξαν διαδηλώσεις ακροδεξιών λαϊκιστών κατά της συμφωνίας».

Εμανουέλ Μακρόν: «Πόσοι συμμετείχαν;».

Αλέξης Τσίπρας: «Στις τελευταίες διαδηλώσεις ήταν περίπου 70.000. Όχι (σ.σ. προσπάθησε να διορθώσει το λάθος λόγω κακής προφοράς) όχι 17, 70 (σ.σ. seven-zero). Δεν ήταν τόσο ογκώδες».

Εμανουέλ Μακρόν: «Η πλειοψηφία των ανθρώπων ήταν υπέρ;».

Αλέξης Τσίπρας: «Ναι, νομίζω. Η πλειοψηφία των ανθρώπων που μπορούν να σκέπτονται και να ασκούν κριτική με το μυαλό τους».

Τζόζεφ Μουσκάτ (πρωθυπουργός Μάλτας): «Φαινόταν δύσκολο απ’ έξω».

Αλέξης Τσίπρας: «Φανταστείτε από μέσα. Γι’ αυτό ήταν σημαντικό».

Τζόζεφ Μουσκάτ: «Εξασφαλίσατε τη θέση σας στην Ιστορία».