Τη Δευτέρα εισάγεται στη Βουλή το πρωτόκολλο εισδοχής της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ - Free Sunday
Τη Δευτέρα εισάγεται στη Βουλή το πρωτόκολλο εισδοχής της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

Τη Δευτέρα εισάγεται στη Βουλή το πρωτόκολλο εισδοχής της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

Τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου θα εισαχθεί στη Βουλή των Ελλήνων το πρωτόκολλο εισδοχής της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής. Η διαδικασία της συζήτησης και ψήφισής του αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Όπως σημείωσε ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, μετά την κύρωση του πρωτοκόλλου εισδοχής της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ από τη Βουλή των Ελλήνων «θα αποσταλεί ρηματική διακοίνωση από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας στο Υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, θέτοντας έτσι αυτομάτως σε ισχύ τις τροποποιήσεις του Συντάγματος και φυσικά την αλλαγή του ονόματος».

Κατά την ενημέρωσή του, ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε την ημερομηνία κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή ως «ιστορικό ορόσημο για την ειρήνη, τη συνεργασία και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια».

«Η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και από την ελληνική Βουλή σηματοδοτεί το τέλος μιας διένεξης 27 ετών στην οποία η Ελλάδα δεν έχασε μονάχα πολιτικό και διπλωματικό κεφάλαιο», σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος, προσθέτοντας ότι «από το 1992 μέχρι και σήμερα εξαιτίας της διαφοράς για το όνομα ανατράφηκε στο εσωτερικό της χώρας το τέρας του ψέματος, του εθνικισμού και του ακραίου ιστορικού αναθεωρητισμού».

«[Η] κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών που αποκαθιστά τον πρωταγωνιστικό ρόλο της χώρας στα Βαλκάνια της συνανάπτυξης , της φιλίας των λαών αλλά και της συνεργασίας είναι ιστορικής σημασίας», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ