Μητσοτάκης από Λαμία: Ο Βούτσης κοιτάει με ποια κλωστή θα μπαλώσει μια κυβέρνηση «κουρελού» - Free Sunday
Μητσοτάκης από Λαμία: Ο Βούτσης κοιτάει με ποια κλωστή θα μπαλώσει μια κυβέρνηση «κουρελού»

Μητσοτάκης από Λαμία: Ο Βούτσης κοιτάει με ποια κλωστή θα μπαλώσει μια κυβέρνηση «κουρελού»

Πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση εξαπέλυσε ο Πρόεδρος Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης από την Λαμία όπου και μίλησε, στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της περιοδείας του στη Στερεά Ελλάδα.

"Στη μελαγχολική μας Δημοκρατία, ο Πρόεδρος της Βουλής προκαλεί θλίψη γιατί, αντί να ασκεί με στοιχειώδη αξιοπιστία τα καθήκοντά του, κοιτάει με ποια κλωστή θα μπαλώσει τα ρετάλια με τα οποία είναι φτιαγμένη μία κυβέρνηση «κουρελού». 

Μία κυβέρνηση που δεν καταλαβαίνει ότι σε μία Δημοκρατία κανένα κόμμα δεν μπορεί να γίνει καθεστώς. Και ότι οι εκλογές που έρχονται θα σαρώσουν τα πρόχειρα διαδικαστικά αναχώματα που πάνε να στήσουν – γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και οι λαθρεπιβάτες ενός κυβερνητικού σχήματος που παραπαίει, είναι ήδη παρελθόν στη συνείδηση των Ελλήνων” .Εξέφρασε ο κ.Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως τα όσα λαμβάνουν χώρα στο ελληνικό κοινοβούλιο αποτελούν απειλή για την πολιτική τάξη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ  χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα «εκβιαζόμενο πρωθυπουργό», που κάνει κακό στη χώρα.

‘Όπως τόνισε συγκεκριμένα ,η κυβέρνηση επιχειρεί να κακοποιήσει τον κανονισμό της Βουλής, προκειμένου ο Πάνος Καμμένος να μην χάσει τα προνόμια του αρχηγού κόμματος, καθώς ο άλλοτε «αναντικατάστατος» σύμμαχος του πρωθυπουργού τον εκβιάζει, με επιτυχία, δημόσια πλέον.

Εκφράζοντας την απορία του τί και γιατί φοβούνται τόσο πολύ στο ΣΥΡΙΖΑ , ο Πρόεδρος της ΝΔ παράλληλα διερωτήθηκε πόσο αποτιμάται η σιωπή του κ. Καμμένου για τα ένοχα μυστικά που τον ενώνουν με τον Πρωθυπουργό.

Ταυτόχρονα, έκανε λόγο για κυβέρνηση μειοψηφίας που δανείζεται βουλευτές κατά συνθήκες και νομοσχέδιο με στόχο της να βρει δεκανίκια για να περάσει μερικές εβδομάδες ακόμα στην εξουσία.

"Άλλοι είναι οι βουλευτές που δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. άλλοι που κυρώνουν την Συμφωνία των Πρεσπών, κι άλλοι που ψηφίζουν τα νομοσχέδια. Τα κυβερνητικά χαρτοφυλάκια γίνονται αντικείμενο συναλλαγής. Η συμπολίτευση έχει σηκώσει σημαία ευκαιρίας, θα μπορούσε να γίνει λόγος και για βουλευτές σε τιμές ευκαιρίας, ." Διατύπωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ , εκφράζοντας πως ποτέ ξανά η ελληνική πολιτική δεν είχε πέσει τόσο χαμηλά.

Δεσμεύτηκε και για τη συνέχεια, ιδιαίτερα για την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας πως «θα αξιοποιήσω κάθε νομικό και διπλωματικό μέσο για να αμβλυνθούν οι αρνητικές συνέπειες των Πρεσπών. Και δεν απεμπολώ το δικαίωμα του βέτο σε κάθε κεφάλαιο που θα αφορά την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μιλώντας για τα 35 κεφάλαια που πρέπει να ανοίξουν και να κλείσουν στη ενταξιακή πορεία σημείωσε με νόημα πως «αυτά ούτε θα ανοίξουν ούτε θα κλείσουν ποτέ εάν προηγουμένως δεν ικανοποιηθούν οι θέσεις της Ελλάδας».

Επιπρόσθετα, τοποθετήθηκε σε αυστηρούς τόνους και στα ζητήματα της οικονομίας μιλώντας για δράμα φόρων και τραγωδία την ώρα που στην Βουλή παίζεται η «κωμωδία της Γκαζόζας».

Τέλος, απεύθυνε κάλεσμα σε όσους πολίτες νιώθουν προδομένοι από την Κυβέρνηση, παθαίνοντας και μαθαίνοντας. Ενώ ακόμη παρακίνησε αφενός παλιούς ψηφοφόρους να επιστρέψουν στην παράταξη κι αφετέρου όσους απέχουν από τις εκλογές να ασκήσουν, εφεξής το εκλογικό τους δικαίωμα, λέγοντας συγκεκριμένα πως είναι ώρα να γυρίσουν στις κάλπες.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που οργανώθηκε στη Λαμία μίλησαν οι πρόεδροι των πέντε νομαρχιακών επιτροπών της ΝΔ από τους πέντε νομούς της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας μεταφέροντας το μήνυμα στήριξης στην υποψηφιότητα του κ. Φανή Σπανού που στηρίζει η Νέα Δημοκρατία για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. 

Μάλιστα στο βήμα ανέβηκε και ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης σκιαγραφώντας όλες τις προσπάθειες του προηγούμενου διαστήματος από τη θέση του Περιφερειάρχη και μαζί τις αγωνίες για την επόμενη μέρα. Στάθηκε ιδιαίτερα στα κυρίαρχα θέματα της Στερεάς Ελλάδας τα οποία όπως είπε θα συνεχίσει στο ίδιο μήκος κύματος να υπηρετεί και ο Φάνης Σπανός από τη θέση του περιφερειάρχη.

Ο Φάνης Σπανός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα μεγάλα θέματα που αφορούν τη Στερεά Ελλάδα είτε αυτά έχουν σχέση με την βιομηχανική συγκέντρωση στα Οινόφυτα είτε με τα έργα υποδομών τα οποία είναι απαραίτητα σε όλους τους νομούς αναφέροντας μία προς μία τις προτεραιότητες. Ο Φάνης Σπανός ζήτησε συγχρόνως την συμπαράσταση των βουλευτών αλλά και του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας καθώς όπως είπε όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν αν δεν υπάρξει η πολιτική στήριξη από μια κυβέρνηση της Νέα Δημοκρατίας.