Ο Μαδούρο απορρίπτει το τελεσίγραφο της ΕΕ και απειλεί τον Τραμπ με νέο Βιετνάμ - Free Sunday
Ο Μαδούρο απορρίπτει το τελεσίγραφο της ΕΕ και απειλεί τον Τραμπ με νέο Βιετνάμ

Ο Μαδούρο απορρίπτει το τελεσίγραφο της ΕΕ και απειλεί τον Τραμπ με νέο Βιετνάμ

Σε απόρριψη του τελεσιγράφου που του απηύθυνε η Ευρωπαϊκή Ένωση για προκήρυξη εκλογών έως χθες, προχώρησε ο Νικολάς Μαδούρο στην Βενεζουέλα ενώ ταυτόχρονα απείλησε ότι ενδεχόμενο επέμβασης των ΗΠΑ, θα οδηγήσει σε εμφύλιο πόλεμο.

 

«Σταμάτα. Σταμάτα Τραμπ! Σταμάτα εδώ. Κάνεις λάθη που θα γεμίσουν τα χέρια σου με αίμα και θα αφήσεις λεκέδες με αίμα στην προεδρία σου. Γιατί να θέλεις μια επανάληψη του Βιετνάμ;» είπε ο Μαδούρο σε συνέντευξή στον Ισπανό δημοσιογράφο Τζόρντι Εβόλε, στην οποία έστειλε μήνυμα στους Ευρωπαίους που πιέζουν για τη διεξαγωγή εκλογών λέγοντας ότι απορρίπτει τα τελεσίγραφα

«Αρνούμαι να κάνω τώρα εκλογές - αυτές θα διεξαχθούν το 2024. Δεν με νοιάζει τι λένε οι Ευρωπαίοι» είπε και προσέθεσε ότι «δεν μπορείς να βασίζεις τη διεθνή πολιτική σε τελεσίγραφα. Αυτά γίνονταν στις εποχές των αυτοκρατοριών» ενώ κάλεσε τον Γκουαϊδό να εγκαταλείψει τη στρατηγική του πραξικοπήματος:

«Σκέψου καλά τις κάνεις και εγκατέλειψε την στρατηγική του πραξικοπήματος», είπε.

Πάντως στη ΜΑδρίτη ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε ότι η Ισπανία αναγνωρίζει τον Χουάν Γκουαϊδό ως προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας.