Μητσοτάκης: Όλοι οι Έλληνες ανησυχούν για το ταξίδι Τσίπρα στην Τουρκία - Free Sunday
Μητσοτάκης: Όλοι οι Έλληνες ανησυχούν για το ταξίδι Τσίπρα στην Τουρκία

Μητσοτάκης: Όλοι οι Έλληνες ανησυχούν για το ταξίδι Τσίπρα στην Τουρκία

«Όχι μόνον εμείς, αλλά όλοι οι Έλληνες ανησυχούν για το ταξίδι Τσίπρα στην Τουρκία» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους τομεάρχες του κόμματος στα κεντρικά γραφεία της Πειραιώς. 

Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι λίγες ώρες πριν την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη γείτονα, η Άγκυρα επικήρυξε οκτώ αξιωματικούς «αγνοώντας προκλητικά τελεσίδικες αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης», στενός συνεργάτης του προέδρου Ερντογάν μιλά για «μειονότητα στη Θράκη», ενώ συνεχίζονται και οι προκλήσεις στο Αιγαίο.

Κάλεσε μάλιστα τον πρωθυπουργό να αφήσει τα σοβαρά ζητήματα των ελληνοτουρκικών να τα διαχειριστεί η επόμενη κυβέρνηση και εξέφρασε την ελπίδα από το ταξίδι του κ. Τσίπρα να προκύψουν τουλάχιστον κάποια θετικά νέα αναφορικά με το θέμα της Χάλκης, λέγοντας μάλιστα ότι «ήρθε η ώρα να κάνει η Τουρκία ένα βήμα για την επαναλειτουργία της Σχολης της Χάλκης».

Αναφορικά με την πΓΔΜ, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως δεν απεμπολεί το δικαίωμα βέτο σε κάθε κεφάλαιο που θα αφορά την ένταξη της γείτονος στην ΕΕ. Τα κεφάλαια, πρόσθεσε, δεν θα ανοίξουν και δεν θα κλείσουν αν δεν ικανοποιηθούν πλήρως οι ελληνικές θέσεις.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, πως είπε ναι, εκεί που όλοι οι άλλοι είχαν πει όχι και «παρέδωσε το ισχυρότερο διπλωματικό μας όπλο, στην έγκριση των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ». Πρόσθεσε επίσης, ότι ο ίδιος διαφώνησε με πολύ ισχυρους παράγοντες, όπως η Καγκελάριος Μέρκελ και αυτό «δεν άρεσε σε ορισμένα κέντρα».