Mήνυμα Μητσοτάκη-Βέμπερ: Χρειαζόμαστε μια νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα - Free Sunday
Mήνυμα Μητσοτάκη-Βέμπερ: Χρειαζόμαστε μια νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα

Mήνυμα Μητσοτάκη-Βέμπερ: Χρειαζόμαστε μια νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα

Με θερμά λόγια μίλησε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ και εμφανίστηκε απόλυτα σίγουρος για επικράτηση της ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές, προσβλέποντας σε στενή συνεργασία με στόχο την οικονομική ανάκαμψη. Ο κ. Βέμπερ βρίσκεται στην Ελλάδα για τη συνεδρίαση του προεδρείου του ΕΛΚ που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, από κοινού με τον κ. Μητσοτάκη, ο υποψήφιος για τη θέση του προέδρου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε το σχέδιό του για τη δημιουργία 5 εκατομμυρίων νέων θέσεων εργασίας, τα επόμενα 5 χρόνια στην Ευρώπη, ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα τόσο για την οικονομική πολιτική που ακολουθούν όσο και για τη στάση στο θέμα της Βενεζουέλας.

Βέμπερ: Χρειαζόμαστε μια νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα

Κάνοντας την αποτίμηση της 4ετίας ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βέμπερ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως δεν τήρησε τις υποσχέσεις του και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως οι πολίτες δεν θα πιστέψουν τις προεκλογικές του υποσχέσεις. «Χρειαζόμαστε μια νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα» είπε, επαναλαμβάνοντας πως βασικό του μήνυμα είναι «πως κανείς δεν πρέπει να αφήνει το σπίτι του ή τη χώρα του για οικονομικούς λόγους».

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να αλλάξει στάση η Ευρώπη, όσον αφορά την ανάγκη μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων όπως ζητά η ΝΔ, ο κ. Βέμπερ δήλωσε: «για το μέλλον θα πρέπει να δούμε αν έχουμε μια κυβέρνηση στην Ελλάδα που ανοίγει νέα πεδία για την ανάπτυξη. Αν θα ήταν μια άλλη κυβέρνηση στην Ελλάδα θα μπορούσαμε να συζητήσουμε. Αλλά στην παρούσα φάση πρέπει να βασιζόμαστε ο ένας στον άλλον».

Σε άλλη ερώτηση για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στο καθεστώς Μαδούρο, ο κ. Βέμπερ ανέφερε πως ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να απαντήσει σε πολλά, μεταξύ άλλων γιατί μπλοκάρει τις αποφάσεις της ΕΕ που καταδικάζουν το καθεστώς Μαδούρο. Όπως είπε, στη Βενεζουέλα υπάρχει μια δικτατορία και το ελεύθερο Κοινοβούλιο παλεύει για δημοκρατία. «Παλεύουμε για τη δημοκρατία, είναι τραγικό να βλέπεις πως η ελληνική κυβέρνηση συμπεριφέρεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως και η Ιταλία -και οι δύο είναι αριστερές λαϊκιστικές κυβερνήσεις. Πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο λήψης αποφάσεων για θέματα εξωτερικής πολιτικής από ομοφωνία, σε κατά πλειοψηφία, έτσι ώστε να μην είμαστε στο χέρι κυβερνήσεων, όπως εδώ στην Ελλάδα, που προφανώς έχουν πιο πολλά κοινά με τον Πούτιν και τον Μαδούρο, παρά με τον ελεύθερο κόσμο και τις δημοκρατικές χώρες» υποστήριξε ο κ. Βέμπερ.

Κυρ. Μητσοτάκης: Κλείνει ένας κύκλος στην Ελλάδα

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως για τη ΝΔ οι νέες ποιοτικές δουλειές συνιστούν απόλυτη προτεραιότητα. «Δεν γίνονται με επιδοματικές λογικές. Δημιουργούνται μέσα από επενδύσεις, με μείωση της φορολογίας, με ενθάρρυνση των μεγάλων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να επενδύσουν, με εξασφάλιση των νέων παιδιών στα δημόσια πανεπιστήμια ότι θα έχουν πτυχία με αντίκρισμα. Νέες δουλειές θα δημιουργηθούν, όταν θα έχουμε την αρωγή της Ευρώπης» υπογράμμισε, ενώ επισήμανε πως είναι πολύ σημαντικό ότι η ατζέντα του ΕΛΚ ταυτίζεται με τις θέσεις της ΝΔ. «Η Ελλάδα θα κερδίσει από τη στιγμή που το ΕΛΚ θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες. Κλείνει ένας κύκλος στην Ελλάδα, ο κύκλος του λαϊκισμού με ψεύτικες υποσχέσεις που έπνιξαν τους πολίτες στους φόρους. Μετά τις εκλογές θα έχουμε τη στήριξη της Ευρώπης και στο πρόσωπο του Βέμπερς θα υπάρχει ένας φίλος» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσο είναι εφικτό η ΕΕ να αποδεχτεί μείωση του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως αυτό που είναι το βασικό θέμα είναι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης. «Μπορεί να έρθει γρήγορα. Έχω θέσει χρονοδιάγραμμα ενός έτους, έτσι ώστε η Ελλάδα ως προς τη διεθνή της εικόνα να είναι διαφορετική. Είμαι σίγουρος ότι η ΕΕ τότε θα είναι ανοιχτή για να συζητήσουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Προτάσσοντας για μια ακόμα φορά την ανάγκη δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως οι δουλειές είναι η καλύτερη απάντηση στη φτώχεια και στον κοινωνικό αποκλεισμό. «Οι δουλειές πρέπει να είναι καλές και δίκαιες. Δεν μπορεί η ευημερία και η ανάπτυξη να αφορά λίγους. Δεσμεύομαι για απαρέγκλιτη τήρηση της εργασιακής νομοθεσίας και θα είμαι απόλυτα αυστηρός, μιλάμε για καλές και δίκαιες δουλείες. Θα δώσουμε φορολογικά κίνητρα στις μεγάλες επιχειρήσεις να δίνουν μετοχές, κίνητρα να δίνουν προνόμια. Δεν βλέπουμε διαχωρισμό μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων, πιστεύουμε στην ελεύθερη οικονομία, αλλά αυτό δεν σημαίνει αδίστακτη οικονομία» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε δριμύτατη κριτική και για τη στάση που κρατά η κυβέρνηση απέναντι στο καθεστώς Μαδούρο καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει τι είναι αυτό που τον συνδέει με τον Μαδούρο και τη Βενεζουέλα. «Πώς είναι δυνατόν μια χώρα που έχει υποστεί τα δεινά της δικτατορίας να μην τοποθετείται απέναντι σε ένα δικτατορικό καθεστώς, πως είναι δυνατόν η δημοκρατική Ελλάδα να μην συντάσσεται με τη δημοκρατική Ευρώπη; Λυπάμαι, αλλά αυτή η στάση του πρωθυπουργού ντροπιάζει τη χώρα μας και απομονώνει την Ελλάδα στερώντας της διπλωματικό κεφάλαιο. Περιμένω από τον κ. Τσίπρα να απαντήσει ο ίδιος στο ερώτημα και να σταματήσει να κρύβεται» ανέφερε.

Σήμερα και αύριο η συνεδρίαση του Προεδρείου του ΕΛΚ

Σήμερα και αύριο συνεδριάζει το Προεδρείο του ΕΛΚ στην Αθήνα. Η ΝΔ υποδέχεται τους επικεφαλής όλων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των 27 χωρών που εκπροσωπούνται στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ και υποψήφιο για την προεδρία της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ και τον γενικό γραμματέα του ΕΛΚ Αντόνιο Λόπεζ Ιστουρίθ.

Στη διήμερη αυτή συνεδρίαση οι βουλευτές του ΕΛΚ θα δώσουν έμφαση στην επιχειρηματικότητα και στη δημιουργία περισσότερων ευκαιριών για εργασία και θα καταλήξουν σε ένα κείμενο πολιτικής για το πολύ σημαντικό ζήτημα της ανεργίας των νέων.

Το ΕΛΚ επεξεργάζεται πρόταση για τη δημιουργία 5 εκατ. νέων θέσεων εργασίας στην ΕΕ. Η ΝΔ στήριξε επίσημα την υποψηφιότητα του Μάνφρεντ Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν και ο κ. Βέμπερ διατηρεί στενή πολιτική φιλία με τον κ. Μητσοτάκη. Οι επαφές ανάμεσά τους το τελευταίο διάστημα μάλιστα είναι πολύ συχνές, καθώς ο κ. Βέμπερ ήρθε στην Αθήνα στις αρχές Νοεμβρίου για το συνέδριο της νεολαίας του ΕΛΚ, ενώ στις 12 Δεκεμβρίου απηύθυνε χαιρετισμό στο συνέδριο της ΝΔ στην Αθήνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ