Καμμένος δίχως κοινοβουλευτική ομάδα και όρια.... - Free Sunday
Καμμένος δίχως κοινοβουλευτική ομάδα και όρια....

Καμμένος δίχως κοινοβουλευτική ομάδα και όρια....

Μισή ώρα πριν λήξει το τελεσίγραφο του Πάνου Καμμένου στον Θανάση Παπαχριστόπουλο να παραιτηθεί, συνεδριάζει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, υπόψιν της οποίας θα τεθεί η γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου της βουλής σχετικά με τη συγκρότηση κοινοβουλευτικών ομάδων.

Σύμφωνα με τη γνωμοδοτηση κοινοβουλευτική ομάδα συνιστούν πεντε βουλευτές, εκλεγμένοι με το ίδιο κόμμα, κάτι που δεν θα ισχύει για τους ΑΝΕΛ, εάν διαγραφεί ο κ.Παπαχριστόπουλος.


Ο Πρόεδρος της Βουλής επιχειρεί να δείξει ότι η ενδεχόμενη κατάρρευση των ΑΝΕΛ δεν προκαλείται από δική του μεθόδευση αλλά από το «γράμμα» του Κανονισμού ενώ από την πλευρά του ο βουλευτής δηλώνει πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί εως ότου ψηφίσει το Πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ το βράδυ της Παρασκευής.

Πάντως χθες ο πρόεδρος της βουλής έδειξε ότι αναζητείται λύση πριν την «διάλυση» της ΚΟ των ΑΝΕΛ. «Υπάρχει μια ολόκληρη μέρα έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί θέμα. Αφήσαμε χρόνο για να μπορούν να θεραπευτούν πράγματα πριν έρθει η διάλυση. Οι ΑΝΕΛ αυτή τη στιγμή έχουν 6 βουλευτές. Μπορεί μέχρι αύριο (σ.σ. σήμερα) ή την Δευτέρα να έχουν πάει πίσω όλοι όσοι έχουν φύγει από τους ΑΝΕΛ και να έχουν μία μεγάλη κοινοβουλευτική ομάδα. Εντελώς θεωρητικά το λέω βεβαίως», είπε.

Ο κ.Βούτσης αναφέρεται στους κυρίους Νίκο Νικολόπουλο, Δημήτρη Καμμένο, Γιώργο Λαζαρίδη, Ελενα Κουντουρά και Βασίλη Κόκκαλη που είχαν εκλεγεί με τους ΑΝΕΛ αλλά έχουν ανεξαρτητοποιηθεί ή διαγραφεί. Οι τρεις πρώτοι έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να επιστρέψουν στο κόμμα του Πάνου Καμμένου ενώ οι δύο τελευταίοι βρίσκονται σε άγρια κόντρα με τον πρώην αρχηγό τους.

Τέλος υπάρχει και το σενάριο της παραίτησης του Θανάση Παπαχριστόπουλου και του Τέρνες Κουίκ που είναι πρώτος αναπληρωματικός για να λάβει την έδρα η Ελένη Σκλαβενίτη που παραμένει στο κόμμα. Σε αυτή την περίπτωση όμως η κυβέρνηση χάνει την εύθραυστη πλειοψηφία των 151.