Επιμένει ο Κοντονής: «Εδώ υπάρχει μία διαφοροποίηση με το Μαξίμου» - Free Sunday
Επιμένει ο Κοντονής: «Εδώ υπάρχει μία διαφοροποίηση με το Μαξίμου»

Επιμένει ο Κοντονής: «Εδώ υπάρχει μία διαφοροποίηση με το Μαξίμου»

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε ότι υπάρχει διαφοροποίηση με το Μαξίμου ως προς τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος.

Τη γνώμη ότι «δεν μπορεί να δεσμεύει τη Βουλή μία άποψη της προηγούμενης Βουλής» εξέφρασε ο Σταύρος Κοντονής, αναφερόμενος στο φλέγον ζήτημα της Συνταγματικής Αναθεώρησης και αντιδρώντας στη θέση του Μαξίμου για δέσμευση της επόμενης Βουλής από τις αποφάσεις της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου.

«Δεν μπορεί να δεσμεύει τη Βουλή, η οποία προκύπτει από εκλογές, μία άποψη της προηγούμενης Βουλής όταν μάλιστα το αποτέλεσμα των εκλογών μπορεί να είναι αντίθετο» δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM».

Και πρόσθεσε: «Εάν έχουμε μία διαφοροποίηση του εκλογικού σώματος πώς είναι δυνατόν να λέμε ότι αυτά που αποφάσισε η προηγούμενη Βουλή πρέπει να τα τηρήσει η επόμενη; Τότε γιατί ψήφισε η κοινωνία;»

Όσον αφορά τη θέση του Μαξίμου, παραδέχθηκε ότι «εδώ υπάρχει μία διαφοροποίηση, αλλά όταν βρισκόμαστε μπροστά στη διαδικασία Αναθεώρησης του Συντάγματος, δεν μπορούμε να μην λέμε τη γνώμη μας».

Κάνοντας ειδική μνεία στην αποσύνδεση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την προκήρυξη εκλογών, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επεσήμανε πως «όλοι συμφωνούμε ότι η Βουλή δεν πρέπει να διαλύεται με αφορμή το πρόβλημα της μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας».

Και συμπλήρωσε: «Να βρούμε λοιπόν και να δεσμευτούμε με ποιον τρόπο θα γίνεται η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, να το προτείνουμε και στον ελληνικό λαό και εάν είναι δυνατόν με ευρύτατη πλειοψηφία ούτως ώστε να μην φτάνουμε στη διάλυση της Βουλής».

«Πρέπει εδώ να κατατεθούν οι απόψεις, ούτως ώστε ο ελληνικός λαός να ξέρει όταν θα κληθεί στις κάλπες να εκλέξει νέα Βουλή και κυβέρνηση να ξέρει και τι θέση παίρνει στη Συνταγματική Αναθεώρηση» κατέληξε ο κ. Κοντονής.