Σήμερα η πρώτη ψηφοφορία για την αναθεώρηση του συντάγματος - Free Sunday
Σήμερα η πρώτη ψηφοφορία για την αναθεώρηση του συντάγματος

Σήμερα η πρώτη ψηφοφορία για την αναθεώρηση του συντάγματος

Διεξάγεται σήμερα στη βουλή, η πρώτη ψηφοφορία για την Συνταγματική Αναθεώρηση η οποία θα αναδείξει ποιες διατάξεις και με ποια πλειοψηφία θα περάσουν στην φάση της επόμενης Βουλής για τροποποίηση.

Η δεύτερη ψηφοφορία για το θέμα θα γίνει σε ένα μήνα. Χθες ο πρωθυπουργός επιχείρησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις ηττοπάθειας που δημιουργήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από την εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ να δείξει ότι η παρούσα Βουλή δεσμεύει απόλυτα την επόμενη για την αναθεώρηση.

Υποστήριξε τουλάχιστον 3-4 φορές πως ο η ΝΔ θα είναι στα έδρανα της αντιπολίτευσης και μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές ενώ επικεντρώθηκε στην αλλαγή της ατζέντας και την μεταφορά της συζήτησης από τα κρίσιμα ζητήματα της Συνταγματικής Αναθεώρησης σε ένα φθηνό παιχνίδι ονοματολογίας για τις εκλογές Προέδρου της Δημοκρατίας το 2020.Επίσης, σε μια επίδειξη αμοραλισμού υποστήριξε ότι ο ίδιος έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά τον Δεκέμβριο του 2014 με αφορμή την εκλογή ΠτΔ γιατί το Σύνταγμα του έδινε αυτό το δικαίωμα, ωστόσο το 2020 δεν θα το επιχειρήσει γιατί «δεν θα παίξει με τους θεσμούς» και δεν σχεδιάζει «δεξιές παρενθέσεις».

Από την άλλη πλευρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του για το τι θα πράξει το 2020.