Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου - Free Sunday
Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Με εκπροσώπους του Οικουμενικού Πατριαρχείου συναντήθηκε χθες το απόγευμα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος στη Βουλή.
 
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος, ο Πανοσιολ. Μέγας Αρχιδιάκονος κ. Θεόδωρος και ο Εντιμολ. Άρχων Πρωτέκδικος κ. Δημήτριος Μηλαθιανάκης, Νομικός Σύμβουλος. Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Τσιάρας. 

Οι εκπρόσωποι του Πατριαρχείου εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις αλλαγές που προωθεί η κυβερνητική πλειοψηφία τόσο στο άρθρο 3, όσο και στο άρθρο 13 του Συντάγματος. Παράλληλα, επανέλαβαν τον προβληματισμό που προκαλεί στους κόλπους του Πατριαρχείου η επιχειρούμενη αλλαγή εκ μέρους της κυβέρνησης στο μισθολογικό καθεστώς των κληρικών.
 
Από την πλευρά του, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε την αντίθεση της Νέας Δημοκρατίας στις προωθούμενες αλλαγές του Συντάγματος, επισημαίνοντας πως τα εκκρεμή ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις εκκλησίας κράτους, μπορούν να ρυθμιστούν χωρίς συνταγματικές αλλαγές και σε συνεννόηση με την Εκκλησία της Ελλάδος και το Πατριαρχείο. Παράλληλα, επανέλαβε ότι η Νέα Δημοκρατία αντιτάχθηκε εξ αρχής στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μεταβάλλει, ερήμην του κλήρου, το μισθολογικό τους καθεστώς.