Έκαναν πίσω στα δεκαόροφα στην Ακρόπολη μετά τις αντιδράσεις - Free Sunday
Έκαναν πίσω στα δεκαόροφα στην Ακρόπολη μετά τις αντιδράσεις

Έκαναν πίσω στα δεκαόροφα στην Ακρόπολη μετά τις αντιδράσεις

Σε επανεξέταση της άδειας των δύο δεκαώροφων κτηρίων που «απειλούν» προχώρησε το υπουργείο Πολιτισμού μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων.
Παράλληλα το υπουργείο Περιβάλλοντος θα εξετάσει αναστολή χορήγησης οικοδομικών εργασιών και αδειών στην περιοχή, έως ότου επανεξεταστεί το πολεοδομικό πλαίσιο προστασίας της.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπ. Πολιτισμού «σε βραχυπρόθεσμη βάση, το ΥΠΠΟΑ προχωρά στην επανεξέταση των συγκεκριμένων περιπτώσεων και εκ νέου εισαγωγή τους στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ):- για την πρώτη περίπτωση (Φαλήρου), σε σχέση με τις απαιτούμενες εγκρίσεις, με παράλληλο αίτημα προς τον Δήμο Αθηναίων για τις εκδοθείσες πολεοδομικές άδειες

- για τη δεύτερη περίπτωση (Μισαραλιώτου), στο πλαίσιο της διοικητικής διαδικασίας αίτησης θεραπείας – σημειώνεται ότι δεν έχει ακόμα εισαχθεί προς αδειοδότηση σε όργανα του ΥΠΕΝ«Η θέα είναι πολιτισμικό αγαθό και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μετατρέπεται σε προνόμιο ορισμένων. Οφείλουμε, ακόμη κι όταν τα προνόμια είναι φωλιασμένα σε διοικητικές πράξεις, κανονισμούς και όρους δόμησης, να ανταποκρινόμαστε στη διαμαρτυρία της κοινωνίας των πολιτών ώστε να υπάρξει ευνομία και αίσθημα δικαίου. Γι αυτό θα εξετασθούν σχολαστικά όλες οι παράμετροι και οι διαδικασίες και είμαστε σε συνεννόηση με τον Γιώργο Σταθάκη, ώστε να λάβουμε συντονισμένα τις σωστές αποφάσεις ως Πολιτεία, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων μας» » δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μυρσίνη Ζορμπά. Κάτοικοι της περιοχής εξετάζουν το ενδεχόμενο να προσφύγουν ακόμα και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να σταματήσουν τις οικοδομικές άδειες του κτιρίου στην οδό Φαλήρου, αλλά και στο κτίριο που πρόκειται να ανεγερθεί σύντομα, στην οδό Μισαραλιώτου.Οι κάτοικοι της περιοχής μαζεύουν υπογραφές οι οποίες σήμερα Πέμπτη το πρωί είχαν ξεπεράσει τις 9.000, σε ψήφισμα προκειμένου να το κοινοποιήσουν στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το υπουργείο Πολιτισμού και τον Δήμο της Αθήνας με μήνυμα «ΑΚΡΟΠΟΛΗ - ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ S.O.S.! ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ!!!»