Οι συλλογικότητες κερδίζουν την αντιπαράθεση με την αστυνομία - Free Sunday
Οι συλλογικότητες κερδίζουν την αντιπαράθεση με την αστυνομία

Οι συλλογικότητες κερδίζουν την αντιπαράθεση με την αστυνομία

«Διασυρμό των μέτρων ασφαλείας όλων των "καλά φυλασσόμενων" κτιρίων και περιοχών», χαρακτηρίζει σε ανάρτησή του στο Facebook, ο εκ ιδρυτών του Ρουβίκωνα, Γιώργος Καλαϊτζίδης, την επιτυχία που σημείωσαν όλες οι ακτιβιστικές ενέργειες που έκαναν διάφορες αναρχικές και αριστερές συλλογικότητες, συμπεριλαμβανομένου του Ρουβίκωνα.

Μάλιστα, ο κ.Καλαϊτζίδης διευκρινίζει ότι στην επιχείριση στην πρεσβεία της Βραζιλίας, τα μέλη του Ρουβίκωνα, δεν πέταξαν τρικακια στο ισόγειο, αλλά μπογιές στον τρίτο όροφο, όπου κατάφεραν να ανέβουν.

καλαιτζιδης

Ο Ρουβίκωνας τις τελευταίες 4 ημέρες έκανε τέσσερις επιχειρήσεις καθώς πριν από την πρεσβείας της Βραζιλίας, είχε προηγηθεί η εισβολή στην πρεσβεία της Ελβετίας, η εισβολή στα γραφεία της εταιρείας ευρέσεως εργασίας Manpower και η επίθεση με υλικές ζημιές κατά των καταστημάτων Leroy Merlin.

Χθες Τετάρτη, αναρχικοί έφτασαν στον έβδομο όροφο του κτηρίου του Εφετείου για να διαμαρτυρηθούν για την απεργία πείνας που κάνει ένας εκ των συλληφθέντων από την ομάδα των ληστών του Διστόμου με την ΕΛΑΣ να κάνει μόνο 14 προσαγωγές με τους προσαχθέντες στη συνέχεια να αφήνονται ελεύθεροι ενώ φοιτητές της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς εισέβαλαν στη βιβλιοθήκη του τομέα Ανόργανης Χημείας του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών προκειμένου να μην επιτρέψουν σε διδάσκοντες και πέντε Έλληνες καθηγητές από ΑΕΙ του εξωτερικού να συνεδριάσουν προκειμένου να πιστοποιήσου το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος.

Η ομάδα των ταραξιών, μάλιστα, όταν οι ακαδημαϊκοί αντέδρασαν απειλήθηκαν ότι «όπου και να κρυφτείτε θα σας βρούμε. Ακόμη και σε αίθουσα ξενοδοχείου να πάτε, θα σας βρούμε».