Ο Κυρίτσης ξέχασε τα θύματα της Marfin: Δεν θυμάμαι να έχει σκοτωθεί ποτέ κανείς από μολότοφ - Free Sunday
Ο Κυρίτσης ξέχασε τα θύματα της Marfin: Δεν θυμάμαι να έχει σκοτωθεί ποτέ κανείς από μολότοφ

Ο Κυρίτσης ξέχασε τα θύματα της Marfin: Δεν θυμάμαι να έχει σκοτωθεί ποτέ κανείς από μολότοφ

Ξεχνώντας τα θύματα της MARFIN ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης, κληθείς να σχολιάσει στην ΕΡΤ τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και τη μείωση των ποινών για την κατασκευή και κατοχή μολότοφ ανέφερε ότι δεν έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές από ρίψη μολότοφ. 

«Δεν ξέρω αν οι μολότοφ πρέπει να είναι κακούργημα ή πρέπει να είναι πλημμέλημα, πάντως στα 30 και χρόνια που ήμουν δημοσιογράφος δεν θυμάμαι ποτέ κανείς να έχει σκοτωθεί από μολότοφ ή από κάτι αντίστοιχο. Ευτυχώς στις συγκρούσεις "στο δρόμο" που λέμε, στην Ελλάδα τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχαν τέτοιου είδους τραγικά περιστατικά», είπε ο κ. Κυρίτσης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε επίσης την άποψη ότι περισσότερο πρέπει να αντιμετωπιστούν ζητήματα επιθέσεων της αστυνομίας παρά οι μολότοφ, φέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου, από αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να χάσει την ακοή του.

Ο Νέος Ποινικός Κώδικας, έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Ενστάσεις για τις διατάξεις του, έχει εκφράσει η ΝΔ, ενώ επανεξέταση ορισμένων θεμάτων ζητεί και η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.