Ο Κυρίτσης εξοργίζει τους διασωθέντες της MARFIN - Free Sunday
Ο Κυρίτσης εξοργίζει τους διασωθέντες της MARFIN

Ο Κυρίτσης εξοργίζει τους διασωθέντες της MARFIN

Την οργή της για τη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κυρίτση, ο οποίος είπε ότι δεν θυμάται ποτέ νεκρούς από μολότοφ, εξέφρασε η κυρία Μαρία Καραγιάννη, μια από τις εργαζόμενες στη Marfin που γλίτωσαν από την τραγωδία του 2010.


«Και βέβαια δεν το έχουμε ξεπεράσει, παρόλο που έχουν περάσει εννέα χρόνια. Ένιωσα φρικτά όταν άκουσα τα λόγια του Γιώργου Κυρίτση. Είναι αδιανόητο να ακούγονται τέτοια πράγματα από το στόμα πολιτικού προσώπου, είναι πολύ κυνικό και προσβλητικό στη μνήμη των νεκρών μας όλο αυτό και με θίγει και με πληγώνει και με πονάει. Ακόμη κι αν ξέχασε, για εμένα αυτό είναι ανεπίτρεπτο. Εχουμε υποστεί μεγάλη ψυχολογική κακοποίηση. Θίγομαι και προσβάλλομαι από αυτό που άκουσα» είπε η Μαρία Καραγιάννη, στον ΑΝΤ1.

«Τους ικετεύαμε, μη ρίχνετε τις μολότοφ μέσα στο κτήριο, υπάρχουν άνθρωποι μέσα. Δεν ενδιαφέρθηκε κανείς για αυτό. Δεν σβήνουν οι μνήμες αυτές. Ζήσαμε την επιθανάτια αγωνία για πάρα πολλή ώρα. Κλαίγαμε. Όλα ξεχάστηκαν, ξεχαστήκαμε από όλους. Δεν υπάρχει κοινωνικός ιστός να μας στηρίξει. Ξυπνήσαμε να πάμε στη δουλειά μας στο κέντρο της Αθήνας, ως σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι» είπε η κυρία Καραγιάννη.

«Εγώ θυμάμαι νεκρούς από μολότοφ στη Marfin», δήλωσε ο δικηγόρος των διασωθέντων από την τραγωδία αυτή, Θρασύβουλος Κονταξής, ο οποίος χαρακτήρισε «άκυρη και ανιστόρητη» τη δήλωση Κυρίτση.