Έρευνα στους λογαριασμούς του Πετσίτη - Free Sunday
Έρευνα στους λογαριασμούς του Πετσίτη

Έρευνα στους λογαριασμούς του Πετσίτη

Να ανοίξουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμού του Μανώλη Πετσίτη, και όλων των προσώπων που εμπλέκονται στη δικογραφία που αφορά στα χρέη της ELFE - εταιρεία συμφερόντων του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη - προς τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ), παρήγγειλε χθες η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Πρόκειται για ποσά που υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε 120 εκατ. ευρώ και ο Μανώλης Πετσίτης, πρόσωπο που τυγχάνει της απολύτου εμπιστοσύνης του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππα, βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας που διενεργεί η εισαγγελία Πρωτοδικών, με αφορμή δημοσιεύματα που τον εμφάνιζαν ότι λειτουργούσε, μεταξύ άλλων, ως «εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου» και προωθούσε τα συμφεροντα την ELFE του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχή έχει ήδη στείλει, ερωτήματα προς αντίστοιχες αρχές στο εξωτερικό για τη διερεύνηση των περιουσιακών στοιχείων όλων των εμπλεκομένων φυσικών και νομικών προσώπων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η υπόθεση των ELFE και των οφειλών που η συγκεκριμένη εταιρεία έχει προς τη ΔΕΠΑ ερευνάται εδώ και πολύ καιρό από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, η οποία ενημερώνει για την πορεία της έρευνας της και τις εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές ενώπιον των οποίων εκρεμμούν σχετικές δικογραφίες.Εκτός από την εισαγγελική έρευνα, εκκρεμούν δυο ακόμη δικογραφίες, οι σχετίζονται με το χρέος των 120 εκατ. ευρώ ELFE προς τη ΔΕΠΑ.

Η πρώτη από τις οποίες αφορά τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ, Θ. Κιτσάκο, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για απιστία σε βαθμό κακουργήματος καθώς φέρεται να μην διεκδίκησε, κατά τη θητεία του, τα χρέη της ELFE ενώ η δεύτερη σχετίζεται με τα χρέη της «ELFE» προς τη ΔΕΠΑ, για την οποία έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βάρος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και ακόμη 11 ατόμων.

Οι διώξεις αφορούν τα αδικήματα της απάτης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου καθώς και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την απάτη σε βάρος του Δημοσίου.
Αξίζει να σημειωθεί πως η ...περίπτωση του «έμπιστου» του Ν. Παππά, Μ. Πετσίτη, τέθηκε υπό εισαγγελική διερεύνηση έπειτα από δημοσιεύματα που τον εμφάνιζαν ως «εκπρόσωπο υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου» αλλά και να «αβαντάριζε» την ELFE στο θέμα των χρεών της προς τη ΔΕΠΑ.

Μάλιστα, ο Θ. Κιτσάκος σε δήλωσή του είχε υποστηρίξει ότι ο Μ. Πετσίτης πήγαινε στο γραφείο του ως απεσταλμένος της κυβέρνησης. «Απ’ ό,τι είχα ακούσει ο Μανώλης Πετσίτης επισκεπτόταν τη ΔΕΠΑ και τη διοίκηση του κ. Σπύρου Παλαιογιάννη. Δεχόμουν στο γραφείο μου στη ΔΕΠΑ επισκέψεις υπηρεσιακού χαρακτήρα από τον κ. Πετσίτη, ο οποίος λειτουργούσε ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κιτσάκος.